Ηράκλειο: Γέννησε στο σπίτι και ζητάει επίδομα τοκετού

Μέχρι και βίντεο θα παραδώσει προκειμένου να το πάρει

​Μπορεί το υπουργείο Yγείας να βάζει ψαλίδι στο επίδομα τοκετού, ωστόσο στο Ηράκλειο, μία 42χρονη γυναίκα που γέννησε στο σπίτι της κάνει … άνω κάτω την τοπική υπηρεσία του ΙΚΑ που εξετάζει για πρώτη φορά την εφαρμογή του νέου νόμου.

Η γυναίκα γέννησε από … λάθος στο σπίτι της, όταν το νοσοκομείο τη θεώρησε ανέτοιμη για τοκετό, με αποτέλεσμα λίγες ώρες μετά, και αφού είχε επιστρέψει στο σπίτι της, να γεννήσει στο σαλόνι της.

Η γυναίκα ενημερώθηκε για το νέο νόμο που αναφέρει ότι με τον νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ καταργείται το επίδομα τοκετού και δίνεται πλέον μόνο σε όσες γυναίκες γεννούν στο σπίτι και έσπευσε στην τοπική υπηρεσία του ΙΚΑ στο Ηράκλειο να ζητήσει το επίδομα.

Από τη στιγμή αυτή ξεκίνησαν να λειτουργούν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας. Η γυναίκα, με το μωρό στην αγκαλιά δήλωσε στους υπεύθυνους πως δεν είχε επιβεβαίωση μαίας για τον τοκετό, διότι την «ξεγέννησε» η … κουνιάδα της με τη βοήθεια των γιατρών του ΕΚΑΒ που μέχρι να φτάσουν στο σπίτι της, έδιναν οδηγίες από το τηλέφωνο.

Η γυναίκα όμως ήταν διατεθειμένη να παραδώσει στην υπηρεσία ελέγχου μέχρι και … βίντεο που να επιβεβαιώνει τον τοκετό.

Τελικά η αίτηση θα εξεταστεί από τις κεντρικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα. Εάν εγκριθεί, θα πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Κρήτη που θα παίρνει το επίδομα τοκετού την ίδια ώρα που αποδεικνύεται πως το … κούρεμα του επιδόματος, σε μια περίοδο μάλιστα όπου οι γεννήσεις μειώνονται εξαιτίας της κρίσης, αποτελεί χτύπημα στη μητρότητα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top