Αρχίζει σήμερα η απολογία των έξι κατηγορουμένων για το Μαρί

Μετά την απόφαση ότι «στοιχειοθετείται εκ πρώτης όψεως υπόθεση»

Αρχίζει σήμερα η απολογία των έξι κατηγορουμένων για το Μαρί
Με την απολογία του πρώην Υπουργού Εξωτερικών Μάρκου Κυπριανού συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνεδριάσει στις 09.00 το πρωί, στη Λάρνακα, η υπόθεση για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Τεύκρος Οικονόμου ανακοίνωσε στην προηγούμενη δικάσιμο, στις 12 Φεβρουαρίου, την απόφαση των δικαστών ότι «στοιχειοθετείται εκ πρώτης όψεως υπόθεση», οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν σε απολογία και σημείωσε ότι «μέχρι το τέλος της δίκης οι κατηγορούμενοι προστατεύονται από το τεκμήριο της αθωότητας».

Ο κ. Οικονόμου ανέγνωσε στους 6 κατηγορουμένους τα δικαιώματά τους ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν τα πρακτικά των τελευταίων δικασίμων προκειμένου να ετοιμαστούν οι ένορκες καταθέσεις των πελατών τους.

Οι κατηγορούμενοι για την έκρηξη στο Μαρί είναι οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού και Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, ο πρώην Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Σάββας Αργυρού και οι τελούντες σε διαθεσιμότητα Διευθυντής, Υποδιευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και Διοικητής της ΕΜΑΚ Αντρέας Νικολάου, Πάμπος Χαραλάμπους και Αντρέας Λοϊζίδης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top