Μακελειό στο Ροτάσι:Συγκλονιστική η μαρτυρία της μητέρας του ανήλικου κατηγορούμενου

Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

Μακελειό στο Ροτάσι:Συγκλονιστική η μαρτυρία της μητέρας του ανήλικου κατηγορούμενου

Για την ερχόμενη Τετάρτη, στις 9 το πρωί, διεκόπη η δίκη για το φονικό στο Ροτάσι και αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων.

Τελευταία κατέθεσε η μητέρα του 17χρονου κατηγορούμενου η οποία αφού εξέφρασε τη βαθιά της λύπη και τα συλλυπητήρια για το χαμό του 17χρονου παιδιού, μίλησε για την προσωπικότητα του γιου της και είπε ότι από τη μέρα που σημειώθηκε το περιστατικό, η ίδια φοράει μαύρα και δεν πρόκειται να τα βγάλει!

To μακελειό στο Ροτάσι που στοίχισε τη ζωή ενός 17χρονου και είχε συγκλονίσει την Κρήτη τον Σεπτέμβριο του 2012, αναβίωσε σε αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου που τελούσε υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, υπό τον φόβο επεισοδίων.

Η συμπλοκή μεταξύ δύο οικογενειών για κτηματικές διαφορές, απασχόλησε το Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου.

Στο εδώλιο μαζί με τον 17χρονο που κρατείται στις φυλακές Αυλώνος, έκατσε άλλο ένα άτομο της ίδιας ηλικίας, συγγενής του νεκρού, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί βρίσκονταν ακόμα και μέσα στην αίθουσα, προκειμένου να αποτραπεί νέα "σύρραξη" μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών.

Η δίκη διεξήχθη, κεκλεισμένων των θυρών.

Να σημειωθεί ότι οι συνήγοροι του βασικού κατηγορούμενου, Βενιζέλος Κάββαλος και Γιώργος Κοκοσάλης δήλωσαν ότι παρίστανται ως υπεράσπιση αλλ�� όχι και ως πολιτική αγωγή για τον επίσης 17χρονο από την άλλη οικογένεια που κάθεται στο ίδιο εδώλιο και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συνομήλικου και συγκατηγορούμενου του.

Όσον αφορά στους ενήλικες κατηγορούμενους, ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και η δίκη τους θα προσδιοριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Με βάση το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου σε δίκη παραπέμπονται:

-ο 44χρονος πατέρας του ανήλικου δράστη της δολοφονίας, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της συμπλοκής,

-ο 21χρονος αδελφός του 17χρονου βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος διώκεται για συμπλοκή και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού

-καθώς και ο 22χρονος γαμπρός του 17χρονου, ο οποίος κατηγορείται για συμπλοκή.

Επίσης σε δίκη παραπέμπεται ο 39χρονος θείος του θύματος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top