Συναγερμός στην Αχαϊα: Με αλλεργικό σοκ μαθητές και δάσκαλοι δημοτικού από...κάμπιες

Δεν θα πιστεύετε γιατί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα οι γονείς!!!

Συναγερμός στην Αχαϊα: Με αλλεργικό σοκ μαθητές και δάσκαλοι δημοτικού από...κάμπιες

Αναστάτωση επικρατεί στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Εγκυκλάδος Αχαΐας καθώς κάμπιες «τρώνε» παιδιά και δασκάλους, με αποτέλεσμα να τους προκαλούν αλλεργίες και να γεμίζουν σπυριά και κοκκινίλες.

«Την 6η Φεβρουαρίου 2013 εμφανίστηκε το 5ο παιδάκι με σπυριά-κοκκινίλες από τις κάμπιες των πεύκων του σχολείου. Ο παιδίατρος τους έδωσε χάπια κορτιζόνης, αλοιφή και ηρεμιστικό σιρόπι. Το επόμενο βράδυ το παιδί «έφραξε» από αλλεργικό σοκ και μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων όπου του έκαναν ένεση κορτιζόνης», ανέφερε μητέρα μαθητή.

Μετά τα πρώτα κρούσματα σήμανε συναγερμός και οι γονείς έχουν εμπλακεί σε μία απίστευτη γραφειοκρατική και όχι μόνο περιπέτεια για να καταφέρουν να καθαριστούν τα πεύκα που βρίσκονται μέσα στο σχολείο ώστε να εξαφανιστούν και οι κάμπιες.

Αρχικά απευθύνθηκαν στον Δήμο και μετά στην Πυροσβεστική. Τους ζητήθηκε να κάνουν γραπτό αίτημα και τελικά την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου εστάλη το σχετικό φαξ. Όμως εκπρόσωποι της υπηρεσίας τους ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί τα δέντρα είναι πολλά και όχι ένα. Με αποτέλεσμα να απαιτείται άδεια του Δασαρχείου αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για το κλάδεμα των πεύκων. Τρέχα γύρευε δηλαδή!!!

Οι γονείς δεν το έβαλαν κάτω και την Τετάρτη αναγκάστηκαν να καταφύγουν και πάλι στον Δήμο, ο οποίος τους ενημέρωσε πως είχε δοθεί εντολή σε εργολάβο για να κλαδέψει τα δένδρα και να απομακρύνει τις κάμπιες. Όμως ο εργολάβος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και με το που θα έφθανε στην Πάτρα θα επενέβαινε! Ελλάς το μεγαλείο σου!


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top