Επιβραβεύονται 10 νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες

Πείτε την ιδέα σας στον πρωτογενή τομέα και πάρτε 25.000 ευρώ

Επιβραβεύονται 10 νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες

Το ελληνικό ελαιόλαδο ταξιδεύει στο εξωτερικό και μέσα από την κουζίνα της παγκοσμίου φήμης ελληνοαμερικανιδας σεφ Κατ Κορα αποκτά όλο και πιο φανατικούς υποστηρικτές.

Γνωστή εταιρία που παράγει προϊόντα βασισμένα στην ελιά δημιούργησε μια νέα συσκευασία λαδιού από την Αντιπαρο, τα έσοδα από την πώληση της οποίας θα δοθούν σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες.

“Ένα εξαιρετικό λάδι από το νησί, προωθείται αποκλειστικά στις ΗΠΑ με διαδικτυακές πωλήσεις , ο στόχος μας είναι να μαζέψουμε 250.000 ευρώ, να τα μοιράσουμε σε δέκα κεφάλαια των 25.000 ευρώ το καθένα και να καλέσουμε νέους άνεργους Έλληνες να μας υποβάλλουν προτάσεις καινοτόμες” σημείωσε διευθύνων σύμβουλος Παραγωγής και Τυποποίησης Προιόντων Ελιάς, Άρης Κεφαλογιάννης.


Η εταιρεία αυτή είναι αμιγώς ελληνική και παρά την κρίση στηρίζει τους νέους ηλικίας 18-35 ετών που θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους και να ασχοληθούν με τις καλλιέργειες ή την κτηνοτροφία.

«Θέλουμε να προκαλέσουμε τα νέα μυαλά να αλλάξουν και λίγο τον τρόπο της καλλιέργειας τον τρόπο που βγαίνουν προϊόντα»προσθέτει ο κύριος Κεφαλογιάννης.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές του διαγωνισμού 1 στους 3 ενδιαφερομένους για γνώσεις πάνω στις επιχειρηματικές δράσεις που αφορούν τη γη είναι γυναίκες και μάλιστα πάνω από το 65% από αυτούς έχει πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Οι 10 πιο καινοτόμες προτάσεις που θα αναδειχθούν και θα βραβεύθουν με 25.000 ευρώ η καθεμία, θα έχουν στήριξη στη δυνατότητα ευνοϊκής χρηματοδότησης , νομική και λογιστική υποστήριξη.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων μέσα από το site www.reinspiregreece.com μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2013.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top