Κίνδυνος: Αναβολικά αλόγων στο πιάτο μας!

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Star

Κίνδυνος: Αναβολικά αλόγων στο πιάτο μας!
Δυο δείγματα DNA θετικά σε αλογίσιο κρέας βρεθήκαν σε κατεψυγμένο κρέας σε ψυγεία στον Πειραιά πριν αυτά διοχετευθούν στην αγορά.

Την ίδια στιγμή όπως θα δείτε στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για το Star, το κρέας άλογου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς τα άλογα κούρσας παίρνουν στην διάρκεια της ζωής τους φάρμακα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρότατα προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου που τα καταναλώνει.


ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΟ... ΠΙΑΤΟ ΜΑΣ

Κτηνίατροι και προπονητές σε κέντρο ιππασίας στον Κουβαρα Αττικης ήταν κατηγορηματικοί. «Μακριά από το κρέας άλογου είναι επικίνδυνο καθώς όπως βλέπετε τα άλογα κούρσας παίρνουν σε εν��οφλέβιες ενέσεις φάρμακα που μπορεί να αποβούν μοιραία για τον άνθρωπο που θα καταναλώσει το κρέας τους.»

Εντωμεταξύ, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν τα άλογα που θανατώνονται στο εξωτερικό και καταλήγουν στα πιάτα μας έχουν πουσαριστεί με αναβολικά για να τρέχουν πιο γρήγορα.

Οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ και της κτηνιατρικής υπηρεσίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και μένουν τα αποτελέσματα των 76 ύποπτων δειγμάτων DNA που έχουν συλλεχτεί μέχρι τώρα σε τεράστιες ποσότητες βοδινού κρέατος στην Ελλάδα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top