«Ούτε στους πιο φρικτούς μας εφιάλτες δεν φανταζόμασταν την ποινή αυτή για τον Βασίλη!»

Το ξέσπασμα της γυναίκας του Β. Παπαγεωργόπουλου

«Ούτε στους πιο φρικτούς μας εφιάλτες δεν φανταζόμασταν την ποινή αυτή για τον Βασίλη!»

​Η γυναίκα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου του πρώην δημάρχου της Θεσσαλονίκης που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση χρημάτων ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ ξεσπά και μιλάει για τα συναισθήματά της:

«Ούτε στους πιο φρικτούς μας εφιάλτες δεν φανταζόμασταν την ποινή αυτή για τον Βασίλη!»

Μίλησε στην εκπομπή ''Μίλα'' της Τατιάνας Στεφανίδου και είπε ότι το χειρότερο που μπορούσε να φανταστεί ήταν : «να τον απήλασαν λόγω αμφιβολιών. Με κανένα στοιχείο, κανένας δεν είπε τίποτα, κανένας μάρτυρας δεν εμφανίστηκε, με μόνη την κατηγορία, ενός εγκληματία (εννοεί τον Σαξώνη τον υπάλληλο του δήμου) , τον καταδίκασαν σε ισόβια έναν άνθρωπο που όλη του τη ζωή ήτανε υπόδειγμα!».

Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Σαξώνη, ο οποίος είναι ο μόνος από τους τρεις κατηγορουμένους που ομολόγησε για το τι ακριβώς συνέβαινε!

Η σύζυγος του Παπαγεωργόπουλου ξέσπασε και είπε για τον Σαξώνη:

«Έπλαθε σενάρια και τα άλλαζε κατά περίπτωση. Όπως ήθελε τα παρουσίαζε τη μια φορά, άλλα έλεγε την άλλη, ο εισαγγελέας του έδωσε το δικαιολογητικό ότι μπορεί να τον μπέρδεψαν οι ερωτήσεις! Έναν άνθρωπο που απεδείχθη προχθές στο δικαστήριο, δεν το ήξερε κανείς, ότι ήταν ιδιοκτήτης πέντε νυχτερινών κέν��ρων στη Θεσσαλονίκη. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έκλεβε επί 15 χρόνια, ο άνθρωπος της νύχτας, με τους μπράβους, αυτός περίμενε τον Βασίλη τον Παπαγεωργόπουλο, να έρθει στον δήμο για να του πει πως θα αρχίσουνε να κλέβουν! Έναν άνθρωπο ανεπίληπτο, ο οποίος σε όλη του τη ζωή και στην αθλητική και στην πολιτική, ήτανε παράδειγμα προς μίμησην.»

Όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα, πώς δεν κατάλαβε ο σύζυγός της που ήταν για τρεις τετραετίες δήμαρχος ότι έλλειπαν 18 εκατομμύρια ευρώ εκείνη είπε:

«Ο δήμαρχος είναι επικεφαλής είναι πολιτικό πρόσωπο, δεν υπεισέρχεται στην καθ’ αυτή διοίκηση. Είναι ο πολιτικός αρχηγός, ο οποίος δίνει τις εντολές, ο οποίος λέει τι θα γίνει, τι θα πληρώσουν, τι δεν θα πληρώσουν. Ο δήμαρχος από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε κατάλαβε τον φόρτο και την ευθύνη και μεταβίβασε όλες τις αρμοδιότητές του στους αντιδημάρχους. Κι όταν κάποιος μεταβιβάζει τις αρμοδιότητες δεν μπορεί να τις εξασκεί μετά! Δεν το επιτρέπει ο νόμος. Δεν λέω εγώ ότι φταίνε οι αντιδήμαρχοι προς θεού και καλά έκαναν και αθωώθηκαν.»

Όσο για το πώς ένιωσε εκείνη και για τον επί 40 χρόνια σύζυγό της:

«Δεν ήξερα που πατάω και που βρίσκομαι. Μπήκα στο σπίτι για να φτιάξω τα πράγματα του Βασίλη και δεν ήξερα τι έκανα.»

Πως ήταν το πρώτο της βράδυ χωρίς τον άντρα της

«Να σας πω ότι χθές κοιμήθηκα στον καναπέ με την τηλεόραση. Δεν μπορούσα να πάω στο κρεβάτι και να κοιμηθώ μόνη μου ήταν αδύνατον! Δεν μπήκα στην κρεβατοκάμαρά μου καθόλου.»

Ποια ήταν τα πρώτα λόγια που είπαν μετά την απόφαση

«Δεν είπαμε και πολλά πράγματα. Έπρεπε να πούμε πολύ κοινότυπα όπως για το τι θα χρειαστεί, για τα φάρμακά του, για τα ρούχα του, για σεντόνια, κουβέρτες, είπαμε τέτοια πράγματα! Το μόνο που του είπα ήταν να κάνει κουράγιο, να είναι πάντα με το κεφάλι ψηλά, όπως ήτανε και να προσέχει και το μυαλό του και την καρδιά του.»

«Η διαπόμπευση και ο διασυρμός ήταν το χειρότερο για τον Βασίλη. Γιατί ήταν ένας άνθρωπος, τόσο αξιοπρεπής»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top