Ο ατακαδόρος δικαστής που «έριξε» ισόβια στον Β. Παπαγεωργόπουλο

Ιδιαίτερη προσωπικότητα με ατάκες και... ανέκδοτα!

Ο ατακαδόρος δικαστής που «έριξε» ισόβια στον Β. Παπαγεωργόπουλο

Ο πρώτος άνθρωπος που «έριξε» ποινή ισόβιας κάθειρξης σε δήμαρχο για τα οικονομικά του δήμου δεν είναι… «όποιος και όποιος». Πρόκειται για «ατακαδόρο» των δικαστηρίων, που δεν διστάζει να λέει ανέκδοτα αν χρειαστεί να ελαφρύνει το κλίμα!

Ο λόγος για τον Εφέτη δικαστή Γεώργιο Στ. Αποστολάκη, που αποφάσισε την ποινή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλο.

Ο 58χρονος δικαστής γεννήθηκε στην Ερέτρια το 1954, αλλά πολιτογραφήθηκε ως Τρικαλινός.

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι δικαστής της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης, ενώ ασχολείται συστηματικά με το εκκλησιαστικό δίκαιο.

Ο άνθρωπος, που ανέλαβε την «μεγαλύτερη δίκη των νέων ετών», τουλάχιστον για την Θεσσαλονίκη, διαφέρει πολύ από το «τυπικό στυλ» των δικαστών.

Χρησιμοποιεί… την αργκό όποτε χρειαστεί, ενώ δεν διστάζει να απαντήσει χωρίς… διπλωματία σε συνηγόρους υπεράσπισης, όταν τολμούν να τον αμφισβητήσουν, γιατί, σύμφωνα με συναδέλφους του θεωρεί πώς οι γνώσεις του είναι άρτιες.

Και είναι αφού δεν σταματάει να τις εμπλουτίζει συνέχεια. Μάλιστα, δεν διαβάζει μόνο, αλλά και γράφει. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και αρκετές φορές συνδέει την γνώση του για την νομική με την γνώση του για την εκκλησία.

Οι ατάκες που έγραψαν ιστορία

Ξεκίνησε να απασχολεί την επικαιρότητα, όταν χαρακτήρισε τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης… μπάχαλο, ενώ είναι γνωστός και για τις αυστηρές του ατάκες σε μάρτυρες.

Συγκεκριμένα, είχε πει στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, που ήταν υπάλληλος στον δήμο. «Πού πήγε το μυαλό σου; Είσαι βουλευτής που φωνάζει κατά της διαφθοράς. Ορίστε, πείτε μας» τον προκάλεσε, ενώ όταν είχε δει φωτογραφίες του ιδίου βουλευτή σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης δεν δίστασε να σχολιάσει: «επιβλέπει ως φύλαξ του νόμου και της ηθικής».

Για την υπόθεση της Θεσσαλονίκης είχε πει ακόμα τα εξής

«Βαβέλ», «έπαιρνε χύμα χρήματα», «να μη φτιάχνουμε μύθους με άχυρα», «έπαιζε κόλπα με αναλήψεις», «ορμάτε πάνω της σαν τα κοράκια», «το κάνει για ξεκάρφωμα», «τον βγάζει στη σέντρα», «λάδωνε το γραναζάκι του», «τον φυσούσε τον παρά», «σύστημα πρόσφορο για λοβιτούρες», «είστε γάτα», «μην κάνετε την πάπια», «είναι λαμόγιο», «χάσαμε την μπάλα»!!!

Τέλος, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον κύριο Σαξώνη… τετράπαχο και τον πρώην αντιδήμαρχο Θ. Αθανάσαρο «ο βασιλιάς των παρκομέτρων»…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top