Ισόβια στον Β. Παπαγεωργόπουλο για υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ - Δάκρυσε με την απόφαση

Βαριά καμπάνα και για τους συνεργάτες του - Δείτε τις αποφάσεις του δικαστηρίου

Πρώτη ανάρτηση: 27/02/2013 13:41

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης αποφάσισε για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, το δικαστήριο και έτσι οδηγείται στις φυλακές Διαβατών μαζί με τον Π. Σαξώνη και τον Μ. Λεμούσια.

Παπαγεωργόπουλος: «Είμαι αθώος. Θα πεθάνετε από τις τύψεις σας»

«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ενδόμυχα κανένας Θεσσαλονικιός και κανένας Έλληνας δεν πιστεύει ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος τους πρόδωσε.

Θα περιμένω την απόφαση του δευτερο��άθμιου δικαστηρίου.

Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους.»

«Σίγουρα δεν είμαστε εμείς αυτοί», του απάντησε ο δικαστής.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, έκρινε ένοχο τον κ. Παπαγεωργόπουλο για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ δια παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

1898106.jpg

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος προσέρχεται χαμογελαστός και ευδιάθετος στο δικαστήριο

Όπως σας είχαμε πει νωρίτερα ο δικαστής χαρακτήρισε τον κ. Παπαγεωργόπουλο… μηχανή υπεξαιρέσεων, καθώς όπως διαπιστώθηκε από το δικαστήριο «Γνώριζε και ε��έκρινε τα πάντα αλλά άφηνε τον χειρισμό στον Μ. Λεμούσια», για αυτό και δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε και στον πρώην Γενικό Γραμματέα του δήμου, κ. Μ. Λεμούσια, καθώς και στον ταμία, κ. Π. Σαξώνη, ενώ ποινή 15 χρόνια φυλάκισης με αναστολή επιβλήθηκε στον Θ. Γκόλα και 10 χρόνια στον Γκαΐτατζήγια, τους τότε διευθυντές του τμήματος της Οικονομικής Υπηρεσίας.

1898302.jpg

Τέσσερις ώρες μετά αποχωρεί με το κεφάλι σκυμμένο για τις φυλακές Διαβατών

Το δικαστήριο ήταν αρκετά αυστηρό με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, καθώς όπως ειπώθηκε δεν έχει ξανασημειωθεί τέτοιο σκάνδαλο σε δήμο, ενώ τ�� κλίμα ήταν πολύ «βαρύ». Η ένταση ήταν διάχυτη εντός και εκτός αιθούσης.

1898304.jpg


papagewrgopoulos.jpg


1898300.jpg


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top