Στους δρόμους φοιτητές, εργαζόμενοι και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Αντιδρούν για το σχέδιο «Αθηνά»

Στους δρόμους φοιτητές, εργαζόμενοι και καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου!
​Στους δρόμους του Καρλοβάσου βγήκαν οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο σχέδιο «Αθηνά» και όπως αυτό εκφράζεται στη Σάμο με τη συγχώνευση των τμημάτων Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών (ΣΑΧΜ) και του Μαθηματικού.

Πραγματοποιώντας πορεία στους δρόμους της πόλης με μαζική συμμετοχή τάχθηκαν για άλλη μια φορά, κατά του σχεδίου «Αθηνά» και των συγχωνεύσεων - καταργήσεων τμημάτων.

Μάλιστα, όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι, ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου αλλά και οι υπηρετούντες και υπό διορισμό καθηγητές στο τμήμα ΣΑΧΜ έχουν εκδώσει ψηφίσματα κατά της συγχώνευσης του ΣΑΧΜ και του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως προβλέπεται, στο Τμήμα που θα προκύψει θα υπάρχουν οι κατευθύνσεις «Στατιστικής και Αναλογιστικών» και «Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών».

Σύμφωνα με τους καθηγητές η συγχώνευση αυτών των τμημάτων θα μειώσει κατά πολύ τον αριθμό των φοιτητών που θα συμπεριλάβουν στο μηχανογραφικό τους το Πανεπιστήμιο της Σάμου καθώς το ενδιαφέρον εστιάζονταν στο τμήμα που συγχωνεύεται. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top