Αθώοι οι τρεις πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση στα Ζωνιανά

Εκεί είχε τραυματιστεί σοβαρά ο ειδικός φρουρός και είναι ακόμα σε κώμα

Αθώοι οι τρεις πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση στα Ζωνιανά
​Αθώους έκρινε το δικαστήριο τους τρεις αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά τον Νοέμβριο του 2007 η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, ο οποίος παραμένει καθηλωμένος στο κρεβάτι του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου, και τον ελαφρύτερο δύο συναδέλφων του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον πρώην Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης και τους δύο πρώην αστυνομικούς υποδιευθυντές Ρεθύμνου οι οποίοι είχαν την ευθύνη της επιχείρησης.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα, το αδίκημα που προέκυψε είναι αυτό της έκθεση�� σε κίνδυνο θανάτωσης 49 ατόμων, ωστόσο από το νόμο δεν προβλέπεται η μετατροπή της κατηγορίας.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας αναγνώρισε ότι την ευθύνη για τον κακό σχεδιασμό, τις παραλείψεις και την μη επίβλεψη της επιχείρησης στα Ζωνιανά είχε ο πρώην Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης, Αντώνης Βιτωράκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχε διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση της ΕΛ.ΑΣ. της οποίας το πόρισμα υποστήριζε ότι υπήρξαν ενέργειες με βεβιασμένο και ερασιτεχνικό τρόπο στον σχεδιασμό και την οργάνωση της επιχείρησης καθώς και ότι ο σχεδιασμός που είχε γίνει δεν προέβλεπε συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top