Αυτή είναι η αποθήκη που πήραν δείγμα για αλογίσιο κρέας

Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας οι παράνομες εισαγωγές κρέατος αλόγου

Αυτός ��ίναι ο χώρος με τα ψυγεία κρεάτων στον Πειραιά, που εντόπισε το ΣΤΑΡ, από τα οποία κτηνιατρική υπηρεσία πήρε δείγμα για να δει αν πρόκειται για αλογίσιο κρέας.

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας μπαίνουν οι παράνομες εισαγωγές κρέατος αλόγου και στη χώρα μας. Αφορμή στάθηκε αναφορά του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων που εντόπισε σε αποθήκη ύποπτο κρέας, το οποίο ήδη εξετάζεται στα εργαστήρια.

«Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας. Το άλογο σε άλλες χώρες, Ιταλία, Γαλλία το καταναλώνουν, υπάρχουν κρεοπωλεία, πας αγοράζεις, όπως αγοράζεις βόειο εδώ. Δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί να έχει παραχθεί με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπει η νομοθεσία. Στη χώρα μας εκτιμάμε ότι το μέγεθος του προβλήματος είναι μικρότερο από ότι σε άλλες χώρες» δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Πάντως, το διατροφικό σκάνδαλο με κρέας αλόγου που ενδεχομένως δεν έχει ελεγχθεί υγειονομικά και σε πολλές περιπτώσεις βαπτίζεται βοδινό εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τους καταναλωτές.

«Η μόνη παρενέργεια που μπορεί να υπάρξει θα είναι από παράνομη σφαγή ιππίου κρέατος σε παράνομα σφαγεία και χωρίς υγειονομικό έλεγχο δηλαδή χωρίς να μπορούμε να ελέγξουμε αν τα άλογα έχουν υποστεί κάποια φαρμακευτική θεραπευτική αγωγή με φάρμακα σε υψηλές ποσότητες τα οποία μπορούν να περάσουν στον ανθρώπινο οργανισμό.» σημειώνει κτηνίατρος Βασίλης Κολλιος στο Star.

Από την οικονομική αστυνομία ερ��υνάται και η βασιμότητα δημοσιευμάτων που εμφανίζουν την Ελλάδα ως σταθμό διανομής κρέατος αλόγων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top