Και όμως: Έχετε φάει και εσείς... κρέας αλόγου και δεν το ξέρετε!

Πάνω από 74.300 κιλά κατανάλωση στην Ελλάδα-Προκαταρκτική διέταξε ο εισαγγελέας

Μετά τα αυξανόμενα «κρούσματα» αλογίσιου κρέατος σε κεφτεδάκια έχει σημάνει συναγερμός στον ΕΦΕΤ.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη ταραχή, γιατί όπως διαπιστώθηκε δύο εταιρίες «ύποπτες» για την εισαγωγή στην Ελλάδα έχουν την έδρα τους η μια σε… χωράφι και η άλλη σε πολυκατοικία που δεν είχε καμία σχέση με την εταιρία.

Η Eurostat πιστοποίησε ότι στην Ελλάδα έχουν καταναλωθεί ήδη 74.300 κιλά αλογίσιου κρέατος και υπεύθυνες για την εισαγωγή τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι δύο εταιρίες - «φαντάσματα».

Την ίδια ώρα όμως ο ΕΦΕΤ απαντά πώς οι εκτιμήσεις είναι λανθασμένες και πώς έχει καταναλωθεί τουλάχιστον ο δεκαπλάσιος αριθμός, δηλαδή 740 τόνοι!

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας διέταξε έρευνα, ενώ προκαταρκτική εξέταση ξεκινά και η Οικονομική Αστυνομία.

Να σημειώσουμε ότι η κατανάλωση αλογίσιου κρέατος δεν είναι παράνομη, ούτε επικίνδυνη για την υγεία, όμως δεν μπορεί να αναγράφεται και να πωλείται ως μοσχαρίσιος κιμάς το άλογο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top