Πειραιάς: Εντοπίστηκαν 13 τόνοι κρέας αλόγου!

Έχουν πρ��έλευση από τη Ρουμανία

13 τόνοι βοείου κατεψυγμένου κρέατος , προέλευσης Ρουμανίας δεσμεύτηκαν προκειμένου να γίνουν περαιτέρω εργαστηριακοί έλεγχοι-σε δύο ψυκτικές αποθήκες- έκανε το τμήμα ελεγκτών τού τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά!

Ο λόγος ήταν ότι βρήκαν ποσοστό κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και αντίστοιχο τού Ε.Φ.Ε.Τ, αναφέρει ότι δύο εταιρείες απέσυραν από την αγορά τού Ηνωμένου Βασιλείου κατεψυγμένα γεύματα, επειδή περιείχαν κρέας ΑΛΌΓΟΥ σε ποσοστό 30% - 100%, που πιθανόν να προήλθε από δύο σφαγεία στη Ρουμανία.

Επισημαίνεται ότι, τόσο οι αρχές της Ιρλανδίας, όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου, θεωρούν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των εν λ��γω προϊόντων.

Ενδεικτικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό δεν έχει ενεργοποιηθεί το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top