Βραβείο για το λιμάνι του Βόλου!

Τιμητική διάκριση για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί

Βραβείο για το λιμάνι του Βόλου!
​Το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό PERS (Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Λιμένων) απενεμήθη στο Λιμάνι του Βόλου για την περιβαλλοντική πολιτική που ακολουθεί, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου "SuPorts", που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG IVC.

Στο έργο "SuPorts" (Βιώσιμης Διαχείρισης για Ευρωπαϊκούς Λιμένες), συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς ως εταίροι, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε., επίσης συμμετέχουν συνολικά 10 φορείς από 7 χώρες.

Όπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας κ. Μουτζούρης, το ζήτημα της περιβαλλοντικής διαχείρισης των λιμένων είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι:

α) ως χώρα έχουμε πολύ μεγάλη ακτογραμμή και πολύ μεγάλο αριθμό λιμένων και λιμενίσκων.

β) τα λιμάνια μας αναπτύχθηκαν ιστορικά σε τόπους όπου περιβάλλονται από αστικό ιστό και έτσι αλληλοεπηρεάζονται από δραστηριότητες τοπικών κοινωνιών

γ) ο τουρισμός αποτελεί ισχυρό πυλώνα της οικονομίας μας και η ποιότητα του περιβάλλοντος αποτελεί σημαντικό παράγοντα της αειφορίας του.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top