Κωμικοτραγικά περιστατικά στο πόρισμα των «Αδιάφθορων» για το Δημόσιο

Διευθυντές με πλαστά πτυχία και εργαζόμενοι που δεν «πατάνε» στο γραφείο!

Ιστορίες του… Δημοσίου για γέλια και για κλάματα «φιλοξενούνται» στο πολυσέλιδο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Όπως έδειξε το πόρισμα των Ελεγκτών, που έχει στα χέρια του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, τον δημόσιο τομέα στελεχώνουν υπάλληλοι με πτυχία - «μαϊμού», επίορκοι, που ακόμα και αν έχουν καταδικαστεί για κακουργηματικές πράξεις συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά και υπάλληλοι που απλά δεν «πολυπατάνε» στο γραφείο χωρίς φυσικά νόμιμη άδεια!

Στο πόρισμα καταγράφονται περίπου 7.000 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται κανονικά, ενώ μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν:

-Διευθύντρια σχολείου της Στερεάς Ελλάδας που είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αλλά και πλαστό μεταπτυχιακό προκειμένου για να καταλάβει τη θέση.

-Υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης στις φυλακές είχε καταθέσει πλαστό απολυτήριο Λυκείου και μάλιστα με βαθμό 18.

-Υπάλληλοι με πλαστά πτυχία ξένων γλωσσών που δεν γνωρίζουν ούτε λέξη αγγλικά και μάλιστα υπηρετούν σε θέσεις «ξενόγλωσσες»!!!

-Περιπτώσεις υπαλλήλων με πλαστά πτυχία για χε��ρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top