Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από το Σάββατο

Βελτιώνεται σταδιακά σε όλη την χώρα

Μετά την θεομηνία, που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα ο καιρός βελτιώνεται από το Σάββατο.

Οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αττική την Παρασκευή δεν πρόκειται να επαναληφθούν.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα, όμως θα σημειωθεί σταδιακή βελτίωση με την θερμοκρασία να κινείται από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και λίγα χιόνια στα ορεινά της ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση στα νότια από το μεσημέρι.

Τέλος, στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.