ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποσύρεται γλειφιτζούρι-μπαστούνι για τα παιδιά!

Πασίγνωστης εταιρείας-Βρήκαν επικίνδυνες χρωστικές ουσίες

Αποσύρεται από την αγορά γλειφιτζούρι μπαστούνι, το οποίο εισάγεται από τη Ρουμανία για την εταιρία JUMBO A.E.E., καθώς εντοπίστηκαν σε αυτό επικίνδυνες χρωστικές ουσίες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ πραγματοποίησε έλεγχο, μετά από καταγγελία, σε υποκατάστημα της εταιρίας JUMBO και προέβη σε δειγματοληψία.

Το δείγμα του προϊόντος «CC 55028-CANDY CANE 28 / γλειφιτζούρι μπαστούνι», με αριθμό παρτίδας «254121 ΝS» και στην παραλλαγή λευκό-έντονο κόκκινο χαρακτηρίζεται ως «μη κανονικό – μη ασφαλές, διότι ανιχνεύθηκαν οι χρωστικές Ε129, Ε122, Ε124 και Ε102, οι οποίες δεν αναγράφονται ως όφειλαν στον κατάλογο των συστατικών της επισήμανσης».

Επίσης, στην επισήμανση απουσιάζει η επιπρόσθετη πληροφορία «Ε102, Ε124, Ε129 & Ε122: μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στην δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά».

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που το έχουν προμηθευτεί να μην το καταναλώσουν και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top