Πάτρα: Προφυλακιστέοι οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

Ελεύθερος με όρους ο προϊστάμενος Δυτ. Ελλάδας

Πάτρα: Προφυλακιστέοι οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ

Μετά από 10 ώρες ανακριτική διαδικασία προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Πατρών μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα που κατηγορήθηκαν για δωροδοκία από τον επιχειρηματία , Θωμά Μωραΐτη. Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο προϊστάμενος Δυτικής Ελλάδας του ΣΔΟΕ, Κώστας Μπρίνιας, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του.

Συγκεκριμένα πρώτος γύρω στις 11 το πρωί έδωσε κατάθεση ο Βονιτσάνος λογιστής του επιχειρηματία και αμέσως μετά για πολύ ώρα βρέθηκε στο γραφείο του ανακριτή ο Θωμάς Μωραΐτης. Στη συνέχεια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης οι σύζυγοι των κατηγορουμένων και αμέσως μετά άρχισε η απολογία τους. Τελευταίος απολογήθηκε ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ ο οποίος υποβλήθηκε σε διαδικασία αναγνώρισης από τον καταγγέλλοντα με αρνητικό προς αυτόν αποτέλεσμα.

Για το λόγο αυτό αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Υπάρχει όμως και συνέχεια. Ο καταγγέλλων, όπως έχει τονίσει και δημόσια, μίλησε για προϊστάμενο ο οποίος βρισκόταν στον 4ο όροφο του ΣΔΟΕ στην Πάτρα και τον οποίο είχε επισκεφθεί μαζί με τους ήδη προφυλακισμένους υπαλλήλους. Η ανάκριση λοιπόν συνεχίζεται για να εντοπισθεί ο προϊστάμενος στον οποίο αναφέρεται ο επιχειρηματίας μια και σε αυτό τον όροφο υπάρχουν δύο προϊστάμενοι.

Αρνήθηκαν ��α κάνουν δηλώσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον ανακριτή της απόφασης οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων , Όλυμπος Παρασκευάς και Μ. Παπαχριστοπούλου. Η κ. Παπαχριστοπούλου περιορίστηκε απλά στο να πει ότι επιμένουν στην αθωότητα των πελατών τους η οποία θα αποδειχθεί στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του διευθυντή του ΣΔΟΕ, Γιάννης Θεριανός, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση έκανε στο lefkadapress την παρακάτω δήλωση:

«Είχαμε εξ αρχής εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αποδείξαμε πλήρως με έγγραφα και με τα υπόλοιπα αποδεικτικά Μέσα ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην πράξη η οποία του αποδόθηκε γιατί για μεν την εμπλοκή του ονόματος τους αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αυτός, μετά την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με τον καταγγέλλοντα, για δε το χρηματικό ποσόν που βρέθηκε στην κατοικία του αποδείξαμε, επίσης με έγγραφα, ότι είχε δηλωθεί νόμιμα σε προγενέστερη του συμβάντος , χρονική περίοδο. Μιλάμε δηλαδή για λάθος άνθρωπο. Αυτό θέλω να το τονίσω.

Προφανώς μιλάμε για λάθος άνθρωπο και η ανάκριση η οποία συνεχίζεται θα εντοπίσει αυτόν στον οποίο γίνεται η αναφορά και θα του αποδώσει τις ευθύνες που του αναλογούν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top