Αμαλιάδα: «Μαϊμού» καλόγριες έχουν κατακλύσει την πόλη και εξαπατούν πολίτες!

Κυκλοφορούν ομαδικά και προσεγγίζουν ηλικιωμένους

Γέμισε καλόγριες τις τελευταίες ημέρες η Αμαλιάδα, γεγονός που προκάλεσε τεράστια έκπληξη, αφού τόσες καλόγριες μαζεμένες δεν είχε δει ποτέ η πόλη!

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κανονικές καλόγριες, αλλά για καλόγριες-μαϊμού, που απώτερο στόχο έχουν να εξαπατήσουν πολίτες για να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Κάτω από τα ράσα, κρύβονται αθίγγανες, οι οποίες μοναδικό τους στόχο έχουν το παράνομο κέρδος και σύμφωνα με όσους βρέθηκαν στο δρόμο τους, είναι αδίστακτες και επικίνδυνες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «μαϊμού» καλόγριες, οι αθίγγανες εν προκειμένω, προέρχονται από άλλες περιοχές της Ελλάδας και τις τελευταίες ημέρες έκαναν πήγαν και στην Ηλεία για να εξαπατήσουν κόσμο.

Κυκλοφορούν ομαδικά

Κυκλοφορούν με μαύρα ράσα, συνήθως κατά ομάδες 6 με 7 μαζί, και προσεγγίζουν ως επί το πλείστον ηλικιωμένους, τους οποίους και θεωρούν πιο εύκολα θύματα. Οι αθίγγανες, ενεργούν ομαδικά, προκειμένου να αποσπούν την προσοχή των θυμάτων τους και με αυτό τον τρόπο βρίσκουν ευκαιρία να μπουν στα σπίτια τους και να τους ξαφρίσουν κανονικά.

Μάλιστα δεν αφήνουν καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και όπου βρουν ανοιχτή πόρτα πολυκατοικίας ή πόρτες αυλών, τρυπώνουν μέσα προκειμένου να αιφνιδιάσουν τα υποψήφια θύματα.

Την Τρίτη μάλιστα, εισέβαλαν σε πολυκατοικία επί της οδού Οινομάου και χτυπούσαν τις πόρτες των διαμερισμάτων και όπως καταγγέλλεται, όσοι τόλμησαν να ανοίξουν τις πόρτες τους χωρίς να ρωτήσ��υν προηγουμένως, βρέθηκαν προ εκπλήξεως, γιατί οι αθίγγανες με το άνοιγμα της πόρτας εισβάλλουν ομαδικά μέσα στα σπίτια και γδύνουν τους ανυποψίαστους πολίτες σε χρόνο ρεκόρ!

Όταν οι αθίγγανες δεν ενεργούν ομαδικά, κυκλοφορούν μεμονωμένα στους δρόμους και προσπαθούν να προσεγγίσουν πεζούς και με διάφορα κόλπα να τους αποσπάσουν χρήματα.

Οι αστυνομικές αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι, να είναι δύσπιστοι όταν τους προσεγγίζουν άγνωστα άτομα, να μην βάζουν μέσα στα σπίτια τους άγνωστες και φυσικά να μην ξεχνούν πόρτες ανασφάλιστες, γιατί οι απατεώνισσες καραδοκούν και ψάχνουν την ευκαιρία. Και φυσικά, κάθε ύποπτο περιστατικό θα πρέπει να καταγγέλλεται στις αρχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top