Ηλεία: "Βουλιάζουν" Αρχ. Ολυμπία - Κρέστενα

Δεκάδες προβλήματα από την κακοκαιρία

Εκτεταμένα προβλήματα προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στις περιοχές των δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας - Κρεστένων όπου οι σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν πολλά χωριά. Οι δυνάμεις των δύο δήμων έχουν εστιάσει την προσοχή τους στα έντονα φαινόμενα καθιζήσεων όμως έχουν ακόμα αρκετά μέτωπα να αντιμετωπίσουν.

«Βουλιάζει» και η Καυκανιά

Στην Καυκανιά ο δρόμος υποχώρησε εξαι��ίας κατολίσθησης στο πρανές της οδού. Η κατάσταση έχει προκαλέσει αναστάτωση και προβληματισμό στους κατοίκους του χωριού. Τα φαινόμενα που παλιότερα είχαν κάνει την εμφάνισή τους, τώρα επανεμφανίστηκαν οξυμένα και αυτό προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, ενώ κλιμάκιο από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας επισκέφθηκε την περιοχή όπου πραγματοποίησε αυτοψία.

Πέρα από την Καυκανιά ανοιχτά μέτωπα έιναι και ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στο δρόμο Χελιδονίου – Νεράϊδας, όπου από κατολίσθηση πλαγιάς παρασύρθηκαν και δέντρα προκαλώντας προσωρινό αποκλεισμό. Από την σφοδρή βροχόπτωση τα ξημερώματα της Τρίτης πλημμύρισε το τμήμα του δρόμου κάτω από την αερογέφυρα στην έξοδο της Αρχαίας Ολυμπίας προς Πύργο, όπου υπήρξε επέμβαση των υπηρεσιών του δήμου για την αποφυγή πρωτίστως ατυχημάτων, λόγω της επικινδυνότητας.

Πλημμυρικά φαινόμενα υπήρξαν και στο χωριό Πλάτανος μετά από την υπερχείλιση αποστραγγιστικού αύλακα, επηρεάζοντας ακόμα και κατοικίες. Στο δρόμο από τον Κρυονέρι προς Λάλα σημειώθηκε κατολίσθηση βράχου και ο δρόμος έκλεισε. Επίσης στο δρόμο Κλαδέο – Λάλα μια νέα υποχώρηση του δρόμου έχει περιορίσει σημαντικά τη βατότητα. Στο δρόμο από Αρχαία Πίσσα προς Λάλα υπήρξε επιδείνωση της κατάστασης παρά τις ήπιες παρεμβάσεις που γίνονται στο σημείο.

Επίσης στον Ξηρόκαμπο υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης προς την περιοχή της δεξαμενής, ενώ παρουσιάζεται επίσης πρόβλημα στην υδροδότηση της περιοχής.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας για την Πολιτική Προστασία Γιώργος Γεωργακόπουλος σε δηλώσεις του επισήμανε πως τα μέτωπα που άνοιξε η πρόσφατη κακοκαιρία είναι πολλά και οι υπηρεσίες τρέχουν να προλάβουν και να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

Αλφειός – κατολισθήσεις τα μεγάλα προβλήματα

Να μαζέψουν τα κομμάτια τους επιχειρούν στο δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τα ξημερώματα της Τρίτης. Και αυτό την ώρα που το μέτωπο του ποταμού Αλφειού παραμένει ανοιχτό, με τη στάθμη να ανεβαίνει επικίνδυνα κι ενώ απελευθερώνονται πλέον μεγάλες ποσότητες νερού από το φράγμα του Λάδωνα.

Στο δρόμο από το Πλουτοχώρι προς Τρυπητή στην θέση «Κολοκύθι» ο δρόμος κατέρρευσε και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη προσοχή μόνο από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Στον Αλφειό στο τμήμα από Φρίξα προς Πλουτοχώρι, ο δρόμος πάνω στο ανάχωμα υποχωρεί αφού έχουν καταστραφεί και τα «σαρζανέτ» με κίνδυνο να διακοπεί οριστικά η επικοινωνία από εκεί.

Στα Διάσελα στο δρόμο προς το νεκροταφείο του χωριού, υποχώρησε το βουνό και η κυκλοφορία διακόπηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top