Διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη σφαγή δελφινιών στ��ν Ιαπωνία

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου

Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέ��νησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και που λάτρεψε στην αρχαιότητα τα δελφίνια. Έτσι, με αφορμή την υποψηφιότητα της Ιαπωνίας για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, φιλοζωϊκές οργανώσεις ζητούν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ιαπωνική Κυβέρνηση να βάλουν ένα τέλος στη σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013, πολίτες σε όλο τον κόσμο θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη αποτρόπαιη σφαγή των δελφινιών στην Ιαπωνία, συμμετέχοντας σε μία παγκόσμια διαμαρτυρία έξω από την Ιαπωνική πρεσβεία της χώρας τους.

Η διαμαρτυρία αυτή, που πραγματοποιείται πριν την επίσκεψη της ΔΟΕ στο Τόκιο στις 4 Μαρτίου για την επιθεώρηση των Ιαπωνικών εγκαταστάσεων, στοχεύει αφενός να πιέσει την ΔΟΕ να μην αγνοήσει το ρόλο της για την προάσπιση των Ολυμπιακών αξιών και τη διαμόρφωση υπεύθυνης περιβαλλοντικής συνείδησης και αφετέρου να αξιώσει από την Ιαπωνική Κυβέρνηση τον τερματισμό της σφαγής των δελφινιών και των φαλαινών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top