Ν. Ρωμανός:«Δεν είμαι μέλο�� των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά...»

Τι αναφέρει σε επιστολή του ο 20χρονος

Ν. Ρωμανός:«Δεν είμαι μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά...»

Ο Νίκος Ρωμανός, o 20χρονος που συνελήφθη για τρομοκρατία μετά την διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, με ατομική του επιστολή, την οποία έστειλε μέσα από τις φυλακές, υποστηρίζει πως δεν έχει σχέση με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», απλά… συνεργάστηκε μαζί τους.

«Η επιλογή της παρουσίας μου σε επαναστατικές υποδομές (και όχι φυσικά τα τεχνικά λάθη που έκανα) δεν αποτελεί ‘ενοχοποιητικό’ στοιχείο αλλά τιμή μου. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθώ από τον σύγχρονο ιεροεξεταστή Μόκκα για να ‘απολογηθώ’ σχετικά με τη συμμετοχή μου στην Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ο λόγος που ξεκαθαρίζω τη θέση μου είναι για δηλώσω τις επιλογές και στάσεις αγώνα στους συντρόφους μου. Οι ποινικές ευθύνες ενός κατηγορητηρίου μ’ αφήνουν αδιάφορο.

Όχι από τη θέση ενός οσιομάρτυρα, αλλά σαν μια αναρχική επιλογή σύγκρουσης με τους νόμους και τη δικαστική μαφία. Δεν αναγνωρίζω τις διαδικασίες τους, ούτε το δικαίωμα να με κρίνουν υπάνθρωποι, όπως ο Μόκκας, που για μένα δεν έχουν ούτε το δικαίωμα στη ζωή. Όσο μπορώ σκοπεύω να προσβάλλω τις διαδικασίες τους και να αναδείξω, ως αιχμάλωτος πλέον, την επαναστατική αντιπαράθεση που διεξάγεται καθημερινά απέναντι στην εξουσία.

Η αδιάλλακτη στάση απέναντι στους δικαστικούς είναι ακόμα μια στιγμή μάχης στην εμπόλεμη συνθήκη που βιώνουμε. Δηλώνω λοιπόν πως δεν υπήρξα μέλος της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και διατηρώ διαφωνίες σε θέσεις της οργάνωσης», γράφει μεταξύ άλλων και προσθέτει πώς παρόλα αυτό δεν υπήρχε λόγος να μην συνδεθεί « συντροφικά με τους συντρόφους της ΣΠΦ. Μια σύνδεση που με ώθησε στο να μοιραστώ μαζί τους κοινές σκέψεις, ανησυχίες, εμπειρίες, τεχνογνωσίες. Να μοιραστώ βιώματα για την επίθεση στην κυριαρχία και τους συμμάχους της…», συνεχίζει.

Τέλος, αναφέρεται στους αγωνιστές στην Ιταλία με τις διώξεις του εισαγγελέα Marini, όπως τους χαρακτηρίζει, ενώ αναφέρει ακόμα μεταξύ άλλων ότι «στέκομαι αλληλέγγυος με τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και τους υψώνω τη γροθιά μου από τις φυλακές που βρίσκομαι αιχμάλωτος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top