Λασίθι: Διαδηλώσεις και συλλαλητήριο με πλήθος κόσμου!

ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες και βίντεο

Λασίθι: Διαδηλώσεις και συλλαλητήριο με πλήθος κόσμου!

​«Φτάνει πια!» φωνάζουν οι πολίτες όλου του νομού Λασιθίου, στο Πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται σήμερα, αντιδρώντας στη γενικότερη υποβάθμιση που υφίσταται ο τόπος τους τα τελευταία χρόνια, καθώς Νοσοκομεία, ΤΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες, είτε φεύγουν είτε υποβαθμίζονται.

Εκατοντάδες κόσμου, από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, συγκεντρώθηκαν από τις 8 το πρωί στη κεντρική πλατεία της πόλης.

Μικροί και μεγάλοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μπήκαν σε αυτοκίνητα και μισθωμένα λεωφορεία με κατεύθυνση το Σεληνάρι, όπου είχε δοθεί το ραντεβού τους για το πανλασιθιώτικο συλλαλητήριο.

selin8.jpg
Όπως στην Ιεράπετρα έτσι στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στις κεντρικές πλατείες, από όπου αναχώρησαν επίσης με λεωφορεία και Ι.Χ..

Δημόσιες υπηρεσίες, επιχειρήσεις, καταστήματα, είναι κλειστά σε όλο το νομό, μετά και τα ψηφίσματα που εξέδωσαν οι φορείς, διευκολύνοντας τον κόσμο να συμμετέχει σήμερα στη πανλασιθιώτικη διαμαρτυρία, ημέρα και πανελλαδικής απεργίας.

Χιλιάδες κόσμος, βρέθηκε στο Σεληνάρι και διαδήλωσε με μαύρες σημαίες και πανό.

selin7.jpg
Εκεί μάλιστα έχει στ��θεί και ο έλεγχος του «ειδικού διαβατηρίου», όπως σας είχαμε γράψει, διαβατήριο το οποίο πρέπει να κατέχουν όλοι όσοι επισκέπτονται το Λασίθι ή αλλιώς «Λασιθιστάν», όπως οι Λασιθιώτες το αναγράφουν πάνω σε αυτό.

Κάθε 15 λεπτά, Ιεραπετρίτες, Σητειακοί, Αγιονικολιώτες, και κάτοικοι από κάθε χωριό το νομού, απέκλειαν συμβολικά το δρόμο, προμήθευαν με διαβατήρια τον διερχόμενο κόσμο και τον ενημέρωναν για τα αιτήματα τους.

selin5.jpg
Γύρω στις 12:30 περίπου το μεσημέρι, ξεκίνησαν όλοι μαζί για την Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο, όπου θα διαδηλώσουν και θα διεκδικήσουν ότι τους ανήκει.

Κατευθύνσεις για τη πορεία του συλλαλητηρίου, δίνει η Επιτροπή Αγώνα του κάθε δήμου, ενώ στη Περιφέρεια, αναμένεται να αποφασιστούν και οι επόμενες ενέργειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top