"Λέμε «ΟΧΙ» στο σχέδιο Αθηνά γιατί το απαιτούν τα παιδιά μας"

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Συλλόγων Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ

Ανακοίνωση σχετικά με το σχέδιο "Αθηνά" εξέδωσε η Ομοσπονδία Συλλόγων Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ (ΟΣΕΕΠ-ΤΕΙ) ενώ παράλληλα καλούν σε συμμετοχή στης 24ώρη πανελλαδική απεργία.

"Το σχέδιο «Αθηνά» προβλέπει 100 μεταφορές, καταργήσεις και μεταλλάξεις τμημάτων της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που δεν αποτελούν προτάσεις που προήλθαν μέσα από διάλογο, ούτε το σχέδιο αποτελεί συγκεκριμένη μελέτη αναδιάταξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για σύλληψη παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας , που στερείται οποιασδήποτε ακαδημαϊκής λογικής, προήλθε από πολιτικές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα την συρρίκνωση , την υποβάθμιση των ιδρυμάτων και βλέπουμε πάλι τα αποτελέσματα όταν η πολιτική υπερνικά την επιστήμη και την κοινή λογική.

Οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετακινήσεις τμημάτων, επιβάλλονται χωρίς καμία τεκμηρίωση βιωσιμότητας και ενώ αποδυναμώνονται κεντρικά Ιδρύματα με τεράστια υλικοτεχνική υποδομή, ενισχύονται Ιδρύματα χωρίς καμία υποδομή και χωρίς δυνατότητα υποστήριξης των αναγκών που προκύπτουν από τις προβλεπόμενες μεταβολές. Σε αρκετές περιπτώσεις προβλέπονται απορροφήσεις τμημάτων από άλλα, διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου.

Οι ως άνω αλλαγές, για να πραγματοποιηθούν απαιτούν μια ευρείας κλίμακας φοιτητικής μετανάστευσης, με τεράστια οικονομική επιβάρυνση στο νοικοκυριό που θα την υποστεί.

Αυτό έχει σαν συνέπεια για έναν μεγάλο αριθμό φοιτητών να οδηγηθεί στην εγκατάλειψη των σπουδών. Σε περιόδους κρίσης πρέπει να γίνονται ακριβώς τα αντίθετα βήματα, δηλαδή να προάγεται η εκπαίδευση με την κατάλληλη επάνδρωση μελών ΔΕΠ και κατάλληλη επιχορήγηση για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί με επιστήμονες υψηλού κύρους.

Λέμε «ΟΧΙ» στο σχέδιο Αθηνά γιατί το απαιτούν τα παιδιά μας. Συμμετέχουμε στην 24 – ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 20/2/2013 μαζί με τους εργαζόμενους."

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top