Πύργος: Κατάληψη διαρκείας στο δημαρχείο αποφάσισαν σπουδαστές και φορείς

Μετά από πορεία

Πύργος: Κατάληψη διαρκείας στο δημαρχείο αποφάσισαν σπουδαστές και φορείς
Η διατήρηση του γνωστικού αντικειμένου και στα δύο τμήματα του ΤΕΙ Πύργου είναι το βασικό ζητούμενο των σπουδαστών. Αυτό επισήμαναν για άλλη μια φορά στην ανοιχτή συνέλευση του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στην ηλειακή πρωτεύουσα το απόγευμα της Δευτέρας.

Στο πλευρό των σπουδαστών που έφτασαν στην κεντρική πλατεία του Πύργου με πορεία από το ΤΕΙ, στάθηκαν φορείς της πόλης, έμποροι, επαγγελματίες, απλοί πολίτες στηρίζοντας έτσι το δίκαιο του αγώνα τους. Στο χώρο του δημαρχείου που έφτασαν υπό βροχή τους περίμενε ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος με συνεργάτες του, καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.

Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να ξεκινήσει κατάληψη στο δημαρχείο της πόλης επ’ αόριστον, ενώ εξετάζονταν και άλλες μορφές κινητοποίησης.

Όλοι μαζί λόγω της βροχής ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο του δημαρχείου, όπου οι σπουδαστές από το πάνελ της συνέλευσης ανέλυσαν όλα τα δεδομένα των τμημάτων και κυρίως του πρώτου (ΜΜΕ και Πληροφορικής) το οποίο από όλες τις πλευρές χαρακτηρίζεται βιώσιμο και μοναδικό στην Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Πύργου κ. Παρασκευόπουλος στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πρότεινε να γίνει μια μορφή δημοψηφίσματος σε όλη την Ηλεία με συγκέντρωση υπογραφών από τους πολίτες, υπογραφές που θα αποτελέσουν καρφιά στο σχέδιο «Αθηνά» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος. Ο δήμαρχος δήλωσε τη στήριξη του δήμου σε όλους τους τόνους στον αγώνα των σπουδαστών, έναν αγώνα που συναντώνται δύο κινήματα. Αυτό των σπουδαστών και αυτό του τόπου που έχει το δικαίωμα στη ζωή.

Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κα Γεωργοπούλου – Σαλτάρη παρούσα στο συλλαλητήριο εξέφρασε τη στήριξή της στον αγώνα των σπουδαστών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top