Αύξηση ωρών διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς

Μειώνονται οι προσλήψεις

Αύξηση ωρών διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς
Σοβαρές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών φέρνει η διάταξη που ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή και η οποία προβλέπει μείωση των αναπληρωτών μέσω της αύξησης των ω��ών διδασκαλίας για το μόνιμο διδακτικό προσωπικό της δημόσιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για το νέο νομοσχέδιο που αφορά στην «επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου 2013-16», το οποίο προβλέπει περικοπές στις κοινωνικές κρατικές παροχές.

Κατόπιν αυτού οι εκπαιδευτικοί θα έρθουν αντιμέτωποι με την αύξηση του χρόνου εργασίας τους με στόχο να εξοικονομηθούν το 2013 περίπου 41,2 εκατομμύρια ευρώ και το 2014 περίπου 61,8 εκατομμύρια ευρώ.


Συγκεκριμένα, πάνω από το μισό κόβονται οι πιστώσεις για αναπληρωτές στα σχολεία από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Υπολογίζεται ότι στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα διατεθούν λιγότερες από 4.000 πιστώσεις -έναντι 12.500 φέτος- αριθμός που δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των κενών που δημιουργούν οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, οι οποίες αυτή τη χρονιά έχουν ξεπεράσει τις 5.000. Τουλάχιστον άλλες τόσες αποχωρήσεις αναμένονται τη νέα χρονιά. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top