Πάτρα: Αποχή ξεκινούν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου

Καλούνται να προσφέρουν έργο χωρίς καθόλου… αμοιβή

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας, οι οποίοι καλούνται να προσφέρουν έργο χωρίς...αμοιβή.

Σε ανακοίνωσή τους οι μεταπτυχιακοί φοιτητές αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες έχουν έναν ‘αφανή’ αλλά απαραίτητο ρόλο στην ερευνητική και εκπαιδευτική λειτουργία των πανεπιστημίων.

Παρέχουν εργασία πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες και εξαντλητικά ωράρια, με την ‘συμβολική’ αμοιβή του επικουρικού τους έργου στα ..7,22/ώρα μεικτά, και ενώ ήδη περιορίζονται απαραίτητα για την διαβίωσή τους δικαιώματα σίτισης, στέγασης και μετακίνησης.

Τώρα, το Υπουργείο ζητάει να συνεχίσουν να προσφέρουν το ίδιο έργο, χωρίς ούτε αυτήν την αμοιβή. Προχωράμε σε αποχή από κάθε επικουρική εργασία ως άρνησή μας να αποδεχθούμε την απαξίωση του ρόλου μας αλλά και του Πανεπιστημίου συνολικότερα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top