Εκεί φτάσαμε: Οι Τούρκοι «μεριμνούν» για τα νησιά μας και φτιάχνουν πλωτό νοσοκομείο

«Ενδιαφέρονται» για ό, τι το ελληνικό κράτος έχει ξεχάσει…

Την ώρα που η οικονομική κρίση ταλανίζει τους Έλληνες με την δημόσια υγεία σχεδόν να μην υφίσταται ως όρος καθώς συνεχώς υποβαθμίζεται, οι γείτονες μας Τούρκοι, τρίβουν τα χέρια τους.

Εκμεταλλευόμενοι την τριτοκοσμική εικόνα της χώρας μας, ετοιμάζουν, όπως προειδοποίησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, πλωτό νοσοκομείο, με κύριο στόχο να αποκτήσουν ερείσματα στο Αιγαίο!

Οι Τούρκοι λοιπόν είναι αυτοί που αποφάσισαν να μεριμνήσουν για κάποια νησιά μας που η κυβέρνηση όπως φαίνεται τα έχει ξεχάσει από πλευράς παροχών υπηρεσιών υγείας.

Αυτή η αδιαφορία από την πλευρά του κράτους προς τους Ακρίτες είναι εγκληματική γιατί δίνει την δυνατότητα στην Τουρκία να μεριμνά για αυτούς έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της τα νησιά του Αιγαίου!

«Κατασκευάστηκε, και σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου, που θα παρέχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά (Τένεδος, Ίμβρος) αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως τονίζει ο κ. Πατούλης η μέριμνα για τους κατοίκους στους Αρκιούς, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Κάσο, την Τήλο και τη Χάλκη είναι ανύπαρκτη από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Για άλλη μία φορά δίνουμε στους γείτονές μας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνικού κράτους απέναντι στον ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από ποτέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση» τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση.

«Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα υλοποιήσει τις πολιτικές απόψεις του πρωθυπουργού στο επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο άμεσης υλοποίησης, Υγείας και Ζωής των κατοίκων της άγονης γραμμής, και δε θα αρκεστεί μόνο στις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών γιατρών, των υγειονομικών και κοινωνικών οργανώσεων που οργώνουν το Αιγαίο. Ας μην παίζουν άλλο, οι ιθύνοντες της Υγείας, με τις ανθρώπινες ζωές και την Εθνική μας Κυριαρχία» προσθέτει.

Καλεί μάλιστα όλους τους φορείς που ασκούν προληπτική ιατρική και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα νησιά να ενδυναμώσουν την παρέμβασή τους «μέχρι το κράτος να αναλάβει τις δικές του ευθύνες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top