Ρόδα τσάντα και κοπάνα με τον Κωστίκα και τον Γιωρίκα!!!

Ποια Γερμανικά ρε γατάκια… η γλώσσα του μέλλοντος είναι τα Ποντιακά!!!

Ρόδα τσάντα και κοπάνα με τον Κωστίκα και τον Γιωρίκα!!!

Το σχέδιο «Αθηνά» και οι αλλαγές που αναμένονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ φαίνεται πως επηρέασαν τους πόντιους της συμπρωτεύουσας !!! Έτσι σε Θεσσαλονίκη και σε άλλους τέσσερις δήμους της βόρειας Ελλάδας ξεκινά πιλοτική λειτουργία φροντιστηρίων για την εκμάθηση των Ποντιακών !!!!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών στην προσπάθεια του να προστατεύσει τις διαλέκτους που είναι υπό εξαφάνιση, οργανώνει μαθήματα ποντιακής γλώσσας σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα!

Αν λοιπόν ζείτε στη Βόρεια Ελλάδα, μπορείτε να σταματήσετε την εκμάθηση Γερμανικών και Αγγλικών και να στραφείτε κάλλιστα στη γνώση των Ποντιακών!

Μάλιστα, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσει πιλοτικά η λειτουργία πέντε τμημάτων στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ για τη συνέχεια προγραμματίζονται μαθήματα σε άλλους τέσσερις δήμους του Βορρά: στη Δράμα, στην Προσοτσάνη Δράμας, στην Παιονία Κιλκίς και στην Κατερίνη.

Και το ποντιακό… σχέδιο ΔΕΝ σταματά εδώ! Από τον Οκτώβριο, εφόσον δοθεί η αναμενόμενη έγκριση, και οι κάτοικοι της Αττικής θα μπορούν να καθίσουν στα θρανία για να μάθουν Ποντιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμοι Αθηναίων, Μελισσίων, Ελληνικού και Καλλιθέας έχουν ήδη εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για το θέμα!!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top