Πως θα μπαίνουν οι μαθητές στα Πειραματικά σχολεία;;Δείτε το νέο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Μάθετε τα πάντα για τις εξετάσεις και τις αιτήσεις

Ανακοινώνεται από μέρα σε μέρα το συνολικό σχέδιο για τη λειτουργία των Πειραματικών Σχολείων και περιλαμβάνει μια σει��ά αλλαγών! Μεταξύ αυτών η δημιουργία και Τεχνολογικών Πειραματικών σχολείων που θα συνδεθούν με τα αντίστοιχα ΤΕΙ και θα φέρνουν τους μαθητές τους κατευθείαν σε επαφή με την αγορά και η σύσταση δεύτερης κεντρικής επιτροπής εξετάσεων (στα πρότυπα της επιτροπής των πανελλαδικών εξετάσεων) που θα δημιουργήσει τράπεζα θεμάτων για την επιλογή των μαθητών !

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξετάσεις θα γίνονται σε δύο επίπεδα: στην τελευταία τάξη του δη��οτικού για την εισαγωγή στο γυμνάσιο και στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου για την εισαγωγή στο Λύκειο! Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν και την εισαγωγή ων μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά για το σχολικό έτος 2013 -14!

Τι θα ισχύει από την επόμενη χρο��ιά;

-Η επιλογή των υποψηφίων στα Πρότυπα Πειραματικά νηπιαγωγεία θα γίνει με κλήρωση!

-Η εισαγωγή όλων των μαθητών και μαθητριών στην Α Γυμνασίου στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια θα γίνει με τεστ δεξιοτήτων .

-Η εισαγωγή όλων των μαθητών και μαθητριών σε κάθε Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο θα γίνεται ύστερα από δοκιμασία (τεστ δεξιοτήτων και γνώσεων) όπου θα συμμετέχουν και οι μαθητές ή μαθήτριες από τα υφιστάμενα γυμνάσια και λύκεια που συνδέονται μεταξύ τους.

Οι γονείς των υποψηφίων θα καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις μέσα στον Απρίλιο και οι σχετικές εξετάσεις θα γίνουν το Μάιο!

"Τα Πρότυπα Πειραματικά σχολεία δεν θα είναι σχολεία κάποιας οικονομικής και κοινωνικής ελίτ αλλά σχολεία αριστείας που θα παρέχουν δ��μόσια δωρεάν παιδεία και θα απευθύνονται σε μαθητές υψηλών επιδόσεων ασχέτως κοινωνικής και οικονομικής προέλευσης " δήλωσε ο υφυπουργός παιδείας και υπεύθυνος για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θ.Παπαθεοδώρου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top