Μεγάλη προσφορά των Ολυμπιονικών στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Τί δήλωσαν Κακλαμανάκης, Μαγκανουδάκη, κ.α.

Μεγάλη προσφορά των Ολυμπιονικών στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες δείχνοντας μεγαλείο ψυχής, στρατεύονται στο πλευρό των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Γίνονται αρωγοί και συνοδοιπόροι στην εκστρατεία εθελοντών δοτών μυελού των οστών και την λειτουργία Τράπεζας Μυελού του Ογκολογικού νοσοκομείου Παίδων Μαριάνα «ΕΛΠΙΔΑ».

«Σήμερα για μένα και για όλους τους Ολυμπιονίκες νομίζω ήταν μάθημα ζωής. Ήρθαμε εδώ για να δώσουμε αλλά περισσότερο πήραμε δύναμη και ενέργεια από την πίστη των ανθρώπων σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουν» δήλωσε ο Νίκος Κακλαμανάκης.

«Βεβαίως θέλω να γίνω και εθελόντρια δότης. Είναι πολύ σημαντικό και θέλω να προσφέρω» δήλωσε από την μεριά της η Δήμητρα Μαγκανουδάκη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου οι αθλητές που χάρισαν στην Ελλάδα χρυσά και αργυρά μετάλλια, προσκάλεσαν παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και το επιτρέπει η κατάσταση τους να επισκεφθούν τους χώρους προπόνησης, να γνωρίσουν αλλά και να ασχοληθούν με τα αθλήματα που επιθυμούν.


Η πρόεδρος του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε από καρδιάς τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τόνισε την σημασία της προσφοράς τους στην εκστρατεία εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

«Στοχεύουμε στους 100.000 εθελοντές τα πρώτα 5 χρόνια και σήμερα έχουμε κοντά μας τους πρώτους εθελοντές, τους πρώτους πολίτες της χώρας μας, αθλητές που μας κάνουν διαρκώς υπερήφανους ως Έλληνες. Οι Ολυμπιονίκες είναι σύμβολα δύναμης και αγωνιστικότητας. Είναι νικητές. Και αποτελούν για τα παιδιά το σημαντικότερο παράδειγμα για τον δικό τους προσωπικό αγώνα» είπε χαρακτηριστικά.

Οι γονείς των παιδιών που βρίσκονται δίπλα τους στην δύσκολη μάχη τους έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα καθώς 3 στα 4 παιδιά στην ογκολογική μονάδα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» θεραπεύονται από τον καρκίνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μια ολυμπιονίκης της ζωής. Η Εφη Βλάμη πρωταθλήτρια ξιφασκίας και αποθεραπευμένο παιδί της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

«Είμαι πολύ συγκινημένη γιατί μας έχει βοηθήσει πολύ αυτό το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Ευχαριστώ» δήλωσε η ίδια.

Η πρόεδρος του συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» απένειμε τιμητική π��ακέτα στο σύλλογο των Ελλήνων Ολυμπιονικών ενώ στο τέλος της εκδήλωσης τοποθετήθηκε το αστέρι με το όνομα τους συλλόγου τους, στον τοίχο των αστεριών για να θυμίζει πάντα την μεγάλη τους προσφορά.​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top