Ελληνικό εστιατόριο κάνει θραύση στο κέντρο του Λονδίνου!

Τρία νέα παιδιά μας κάνουν περήφανους

Ελληνικό εστιατόριο κάνει θραύση στο κέντρο του Λονδίνου!
Την ελληνική κουζίνα βάλθηκαν να μάθουν στους Άγγλους δύο αδέρφια από τη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος κι ο Γιώργος Νυφούδης κι ο συνεργάτης τους Ηλίας Σκουλακιώτης.

Kόντρα στην κρίση άνοιξαν αρχικά ένα ελληνικό παντοπωλείο στο κέντρο του Λονδίνου, στη συνέχεια αποφάσισαν, στον ίδιο χώρο, να μαγειρεύουν κι ελληνικά φαγητά, κι όπως φαίνεται το στοίχημα το κέρδισαν.

«Η ιδέα προέκυψε πριν πολλά χρόνια, όταν ο Νίκος ήταν φοιτητής στην Αγγλία.» αναφέρει ο Γιώργος ενώ ο Νίκος σημειώνει «Βρήκαμε έναν δρόμο που είναι πάρα πολύ κεντρικά, λίγο πιο πάνω από την Oxford street.»

Τα δυο αδέρφια και ο συνεργάτης τους, εκμεταλλευόμενοι το αγγλικό ...lunch break, θέλησαν να βάλουν και την Ελλάδα στο παιχνίδι.

«Από τότε μας έτρωγε η ιδέα, γιατί άραγε δεν υπάρχει ένα ελληνικό μπιστρό που να έχει και ελληνικά προϊόντα δικά μας, αλλά πολύ περισσότερο να έχει το δικό μας το μεσογειακό, το απλό φαγητό, που πιστέψτε με, οι Άγγλοι το λατρεύουν.» τονίζει ο Γιώργος.

Οι τρεις νέοι έψαξαν και βρήκαν τα πιο νόστιμα ελληνικά υλικά και με έναν Θεσσαλονικιό σεφ στην κουζίνα, έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και την εμπιστοσύνη των Λονδρέζων.

«Βασικά μαγειρεύει απλά θεσσαλονικιώτικα με τις γνωστές μας, της μαμάς συνταγές. Μουσακά, γεμιστά, μπριάμ, φασολάδα, τραχανό με ντομάτα ή όπως το λέω στους 'Αγγλους tomatosoup with τραχανά.» αναφέρει ο Γιώργος.

Ο Νίκος, από το Λονδίνο, επιβεβαιώνει το μενού. «Σήμερα έχουμε ��εμιστά, μπουγιουρντί, τυρόπιτες, χωριάτικη σαλάτα, ντάκος!»

Τα προϊόντα είναι εκλεκτά απ' όλη την Ελλάδα. «Από Καρπενήσι, απ' τον Προυσσό, έχουμε προσούτο, έχουμε σαλάμι αέρος, έχουμε από Λακωνία κάτω τα λάδια μας, τις ελιές μας!» εξηγεί ο Γιώργος.

Τέλος, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, οι Άγγλοι έχουν μόνο καλά να λένε...

«Όχι δεν έχουμε ακούσει αρνητικό σχόλιο για την Ελλάδα....αναφέρονται θερμά και στεναχωριούνται γιατί συμβαίνει όλο αυτό στην Ελλάδα.» ξεκαθαρίζει ο Γιώργος. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top