Επεισόδια και συλλήψεις στα μπλόκα αγροτών στις Σέρρες

Ένταση και στο μπλόκο του Λευκώνα

Επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν στα μπλόκα των αγροτών στις Σέρρες, ενώ στη Λαμία αναβλήθηκε η δίκη των 11 συλληφθέντων αγροτών.

Συγκεκριμένα, αγρότες από τα χωριά των Σερρών συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ στα Νέα Κερδύλια, δίπλα στην Εγνατία Οδό.

Τέσσερις αγρότες, μαζί με τον γραμματέα του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου ασκείται εναντίον τους δίωξη για απείθια και κατάληψη οδοστρώματος.


Ένταση επικράτησε και στο μπλόκο του Λευκώνα, όταν αγρότες και φοιτητές των ΤΕΙ, επιχείρησαν να κλείσουν τον δρόμο για το τελωνείο του Προμαχώνα.


Εντωμεταξύ αναβολή για το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε η δίκη των έντεκα αγροτών που συνελήφθησαν στα επεισόδια της Αλαμάνας. Στα δικαστήρια της Λαμίας, που είχαν αποκλειστεί από τρακτέρ και ΜΑΤ, βρέθηκε και ο Αποστολος Γκλέτσος.

Το πρωί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τα μπλόκα των αγροτών στη Λαμία και τη Λάρισα και συνομίλησε με αγρότες. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι χρειάζεται διαγραφή χρεών αγροτών, χτύπημα των μεσαζόντων, αλλά και ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος των αγροτών

Στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τις ύβρεις, φτάνοντας σε παραλήρημα.