Το υπουργείο Υγείας ζητά έρευνα για το οικοτροφείο στον Κορυδαλλό που πήρε φωτιά!

Το 2012 είχαν δοθεί 680.000 ευρώ επιχορήγηση

Το υπουργείο Υγείας ζητά έρευνα για το οικοτροφείο στον Κορυδαλλό που πήρε φωτιά!

​Μετά την χθεσινή πυρκαγιά σε Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στον Κορυδαλλό με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και το σοβαρό τραυματισμό τριών άλλων ηλικιωμένων, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός της μη έγκαιρης αντιμετώπισης της πυρκαγιάς!

Έτσι, ζητά τόσο από τη Διοίκηση του Οικοτροφείου όσο και από τις αρμόδιες Αρχές τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες συνέβη το γεγονός, ώ��τε να αποδοθούν ευθύνες!

Η δε αρμόδια υφυπουργός Υγείας κυρία Σκοπούλη αφήνει αιχμές για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο ίδρυμα, υπογραμμίζοντας ότι το Οικοτροφείο που φιλοξενεί 13 ενοίκους επιχορηγήθηκε από το υπουργείο Υγείας για το 2012 με 680.000 ευρώ!

Η κυρία Σκοπούλη σημειώνει ότι η μονάδα διέθετε όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, προκειμένου να λάβει τη σχετική άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας και το πιστοποιητικό πυρασφάλειας, που είχε χορηγηθεί νομίμως με ημερομηνία λήξης 03/05/2012.

Μάλιστα τονίζει ότι η ευθύνη για την τακτή και επαρκή συντήρηση καθώς και την καλή λειτουργία των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας είναι στον ιδιοκτήτη - εκμεταλλευτή - εργοδότη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top