Στο μικροσκόπιο πάλι το σχέδιο "Αθηνά": Γλιτώνουν την μετακόμιση σχεδόν 10.000 φοιτητές

Δεν μετακινούνται σχολές από Θεσσαλονίκη σε Σέρρες και από Πάτρα σε Μεσολόγγι

Στο μικροσκόπιο πάλι το σχέδιο "Αθηνά": Γλιτώνουν την μετακόμιση σχεδόν 10.000 φοιτητές

«Ράβε ξήλωνε» έχει καταντήσει το σχέδιο «Αθηνά»… Μετά τις αντιδράσεις μαθητών , γονέων και καθηγητών αλλάζει και πάλι το σχέδιο «Αθηνά» με αποτέλεσμα να μην μετακινηθούν οι φοιτητές τμημάτων που ήταν να συγχωνευτούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπ. Παιδείας έχει αποφασίσει να μην γίνουν οι αλλαγές που αφορούν στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Πάτρας και οι 10.000 που θα μετακινούνταν από αυτά τα δύο ΤΕΙ προς Σέρρες και Μεσολόγγι αντίστοιχα τελικά δεν θα μετακι��ηθούν.

Αρχικά από τη Θεσσαλονίκη θα μετακινούνταν στις Σέρρες έξι τμήματα. Αυτά των Οχημάτων και Ηλεκτρονικής τελικά θα παραμείνουν. Επίσης δύο τμήματα τη Γεωπονικής θα μετακινηθούν προς Φλώρινα.

Με βάση την αρχική εκδοχή της «Αθηνάς», η οποία προέβλεπε συγχωνεύσεις 94 τμημάτων, άλλαζαν τμήμα ή πόλη συνολικά 31.528 φοιτητές. Από την Θεσσαλονίκη έφευγαν για Σέρρες 6.133 φοιτητές και από την Πάτρα για Μεσολόγγι 5.128.


Το υπουργείο θα συνεκτιμήσει τον τελικό αριθμό των φοιτητών που θα αναγκαστούν να αλλάξουν έδρα σπουδών προκειμένου να διαμορφώσει τα κριτήρια για την επιδότησή τους και βεβαίως να καθορίσει το ποσό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top