Πάτρα: Πλοίο έπεσε σε πυλώνα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Δεν υπάρχουν τραυματίες

Πάτρα: Πλοίο έπεσε σε πυλώνα της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου
Στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου προσέκρουσε πρωινές ώρες σήμερα, το επιβατηγό – οχηματαγωγό Άντζελα, κατά την διαδικασία χειρισμών απόπλου του από τον λιμένα Ρίου.

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρίο για Αντίρριο με επτά επιβάτες και επτά φορτηγά οχήματα, όταν, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, λόγω αιφνίδιων δυσμενών καιρικών συνθηκών που παρουσιάστηκαν στην περιοχή, αποκόπηκαν οι κάβοι πρόσδεσής του.

Στη συνέχεια το πλοίο αποκολλήθηκε με ιδία μέσα και πρόσδεσε ασφαλώς στον ανατολικό προβλήτα του Ρίου, όπου και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες και τα οχήματα.

Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε εισροή υδάτων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ωστόσο το πλοίο έπαθε ζημιά στο πρυμναίο άλμπουρο και ρωγμή ενός μέτρου, μεταξύ της ίσαλου γραμμής και του ύψους του χώρου φόρτωσης οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκαν ζημιές σε ένα φορτηγό που βρισκόταν στο χώρο φορτώσεως.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ρίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Πάτρας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top