Διάκριση Ελληνικής Ομάδας στην 9η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Μαλαισία

Διαγωνίστηκαν 15.000 ομάδες μαθητών-φοιτητών από 38 χώρες

​​Πρώτη δημοσίευση: 13/02/13,00:40

Την 9η θέση στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (World Robotics Olympiad) κατέλαβε η ελληνική ομάδα μαθητών λυκείου και φοιτητών.

Η ένατη Ολυμπιάδα Ρομποτικής WRO-2012 πραγματοποιήθηκε στη Μαλαισία (Κουάλα Λουμπούρ, 9-12 Νοεμβρίου). Για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα διαγωνίστηκαν 15.000 ομάδες μαθητών και φοιτητών από 38 χώρες. Το φετινό θέμα του διαγωνισμού, στην κατηγορία OPEN ήταν “Robots Connecting People” (τα ρομπότ συνδέουν τους ανθρώπους).

Οι μαθητές λυκείου Ιωάννης Εμμανουηλίδης (από Καστοριά) και Ευαγγελία Φαχαντίδου, σε συνεργασία με τις φοιτήτριες Ειρήνη Τσικαδέρη και Καλλιόπη Παρόγλου από το εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παν. Δυτ. Μακεδονίας, συμμετείχαν με την κατασκευή/ρομπότ E.E.R.I. (Educational Entertainment Robotic Interaction) που υποστηρίζει την εκπαίδευση ατόμων με αυτισμό. Οι δύο μαθητές του λυκείου Pinewood συνεργάστηκαν με τις φοιτήτριες στο πλαίσιο της συνεργασίας του πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας με τα σχολεία.

Η διάκριση της ομάδας θεωρείται σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα προκρίνεται στον τελικό αγωνίσματος της Ολυμπιάδας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top