Σύλληψη εννέα ατόμων που ανάγκαζαν ανηλίκους να ζητιανεύουν

Σε ξενώνες θα οδηγηθούν τα παιδιά

Στη σύλληψη εννέα αλλοδαπών (τέσσερις άνδρες – πέντε γυναίκες) οι οποίοι είτε ως γονείς είτε ως κηδεμόνες ανάγκαζαν ανηλίκους να επαιτούν προχώρησε �� αστυνομία στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στη Θεσσαλονίκη.

Στην ίδια επιχείρηση εντοπίστηκαν και συνολικά 18 ανήλικοι, οι οποίοι τέθηκαν σε προστατευτική φύλαξη από τις παραπάνω Υπηρεσίες ενώ στη συνέχεια συνοδευόμενοι από αστυνομικό προσωπικό και με τη συνδρομή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οδηγήθηκαν σε νοσηλευτικά ιδρύματα για ιατρικό έλεγχο και περαιτέρω παροχή φροντίδας. Μετά το πέρας των εξετάσεων οι ανήλικοι θα φιλοξενηθούν σε ξενώνες αρωγής των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης κατά τους οποίους διαπιστώθηκε ότι συνολικά δέκα ανήλικοι αλλοδαποί ηλικίας 9 έως 17 ετών (εννέα αγόρια – ένα κορίτσι) καθάριζαν υαλοπίνακες διερχόμενων αυτοκινήτων λαμβάνοντας χρήματα από τους οδηγούς τους.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες διατηρούσαν υπό την επιμέλειά τους άλλους οκτώ ανήλικους, ηλικίας από 8 μηνών έως 17 ετών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθ��ούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top