Συμβόλαια...ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ για 700.000 ΙΧ: Υψηλού ρίσκου οι χαμηλού κόστους εταιρίες

ΔΕΙΤΕ τι πρέπει να προσέχετε

Όπου ακούς χαμηλά ασφάλιστρα, κράτα και μικρό καλάθι Έλληνα οδηγέ, καθώς τα λίγα ασφάλιστρα μπορεί να αποτελούν δέλεαρ δεν σημαίνουν όμως και ασφάλεια! Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης πολλές εταιρείες –φαντάσματα έκαναν την εμφάνιση τους, υπόσχοντας χαμηλές τιμές.


Είναι εταιρείες με έδρα ευρωπαϊκή χώρα, όπως για παράδειγμα τη Βουλγαρία ή ακόμη και το Γιβραλτάρ που δεν ελέγχονται από το ελληνικό κράτος και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα εξαφανίζονται σε περίπτωση ατυχήματος! Υπόσχονται ασφάλιστρα ως και 230 ευρώ το χρόνο για ένα ΙΧ όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι είναι σε θέση να καλύψουν ασφαλιστικά τον πολίτη που τις εμπιστεύεται.

Προσοχή: Οι οδηγοί πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί λένε παράγοντες της αγοράς τονίζοντας ότι ήδη περίπου 700.000 επέλεξαν αυτές τις εταιρίες λόγω χαμηλού κόστους, ρισκάροντας όμως να μείνουν ακάλυπτοι όταν τις χρειαστούν.

Ακόμη χειρότερα, όπως τονίζουν σε περίπτωση “λουκέτου” οι πολίτες που είναι ασφαλισμένοι σε αυτές θα βρεθούν εκτεθειμένοι.


Το πρόσφατο λουκέτο που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για την εταιρεία EVIMA επειδή δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας καθώς και επειδή δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα σκόρπισε εκ νέου ανησυχία στους καταναλωτές σχετικά με την αξιοπιστία των εταιρειών!

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς τέσσερις με πέντε τέτοιες εταιρίες που έχουν εισέλθει στην αγορά και έχουν έδρα εκτός Ελλάδας δεν μπορούν να ελεγχθούν τα οικονομικά τους και έτσι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Προσέχουμε για να έχουμε …!!!!

Πως οι ασφαλισμένοι μπορούν να προστατευτούν από τις επισφαλείς εταιρείες;

1)Θ πρέπει να είστε πάντα υποψιασμένοι όταν βλέπετε πολύ χαμηλές τιμές! Το πολύ φθηνό δε σημαίνει ότι ανταποδίδει και τις απαραίτητες υπηρεσίες .
2)Να αναζητείτε πάντα πληροφορίες για τα στοιχεία της εταιρείας που διαφημίζει χαμηλά τιμολόγια!
3)Να επιλέγετε σωστούς ασφαλιστικούς συμβούλους και πάντα να ζητάτε να μάθετε το επαγγελματικό τους βιογραφικό!
4)Πριν κλείσετε το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας πρέπε�� να επισκέπτεστε τα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας, ιδίως όταν το όνομα τους δεν είναι γνωστό, όπως και το ασφαλιστικό τους γραφείο!
5)Αν ζείτε μεγάλο αστικό κέντρο και σας ζητηθεί προκειμένου να πετύχετε χαμηλά ασφάλιστρα να δηλώσετε ότι ζείτε στην επαρχία, να μην το κάνετε, γιατί σε περίπτωση τροχαίου ο ιδιοκτήτης μπορεί να μπλέξει σε περιπέτειες!
6)Να ερευνάτε αν η εταιρεία συμμετέχει στο φιλικό διακανονισμό, γιατί αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν κατά κύριο λόγο να σας αποζημιώσουν σε περίπτωση τροχαίου!
7)Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί με τις διαφημίσεις μέσω Διαδικτύου για φθηνά ασφάλιστρα.
8)Να ελέγχετε το συμβόλαιο πριν το υπογράψετε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top