H κρίση χτύπησε και την βασιλική οικογένεια

Για πρώτη φορά στη Βρετανία

H κρίση χτύπησε και την βασιλική οικογένεια
Τελικά η οικονομική κρίση δεν ξεχωρίζει πλούσιους από φτωχούς, διάσημους από άσημους…..

Έτσι θύμα της είναι μέχρι και η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας καθώς για πρώτη φορά τα οικονομικά της μπαίνουν σε αυστηρό έλεγχο από διακομματική επιτροπή της Βουλής.

Στόχος είναι να διαπιστωθεί εάν και κατά πόσο ο τρόπος ζωής της βασιλικής οικογένειας ζημιώνει τους Βρετανούς φορολογούμενους.

Η κρατική χορηγία προς τη βασίλισσα της Αγγλίας για φέτος θα είναι 32 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή θα αυξηθεί κατά 16% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Η επιτροπή της Βουλής για τις δημόσιες δαπάνες, από την οποία θα εξεταστούν οι βασιλικές χορηγίες, έχει τη φήμη ότι είναι πολύ αυστηρή απέναντι στους βουλευτές και τον τρόπο με τον οποίο ξοδεύουν το δημόσιο χρήμα και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.


Η επιτροπή της Βουλής θα ζητήσει από τους Γουίνδσορ να αξιοποιήσει τα ανάκτορα για να συγκεντρώσει πόρους και χρήματα. Αυτή τη στιγμή τα δύο παλάτια της βασίλισσας στο Σάντριγκαμ και το Μπαλμόραλ παραμένουν κλειστά για τον κόσμο και η συντήρησή τους στοιχίζει εκατομμύρια λίρες. Τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ είναι ανοιχτά μόνο το καλοκαίρι και η επιτροπή αναμένεται ότι θα εισηγηθεί να παραμένουν ανοιχτά όλο τον χρόνο. Ο έλεγχος των οικονομικών της βασιλικής οικογένειας θα ικανοποιήσει το μικρό κίνημα που ζητά την κατάργηση της μοναρχίας και απαιτούσε ανέκαθεν ελάφρυνση των φορολογουμένων από τη βασι��ική χορηγία. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top