Καθηγητής Δ. Πολίτη: «Κάποτε πίστευα πώς θα γινόταν επιστήμονας»

Σοκαρισμένοι οι πρώην συμμαθητές του 22χρονου κατηγορούμενου για τρομοκρατία

Καθηγητής Δ. Πολίτη: «Κάποτε πίστευα πώς θα γινόταν επιστήμονας»

Πώς αυτά τα παιδιά ξέφυγαν από τον έλεγχο; Τι έφταιξε και γιατί τόσο μίσος; Αυτό διερωτούνται οι άνθρωποι που γνώριζαν τους 4 συλληφθέντες στο Βελβεντό, που κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Πρώην συμμαθητές του Δημήτρη Πολίτη από το 1ο Λύκειο Χολαργού δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος με το καλάσνικοφ ήταν ο φίλος τους, που καθόταν στο διπλανό θρανίο. Ο νέος που μετά την αποφοίτηση του εντάχθηκε στο πανεπιστήμιο της Μυτιλήνης, για να σπουδάσει και να βγει στην αγορά εργασίας. Για να προσφέρει...

listeia-kozanis-ftysimo600.jpg

«Ο Πολίτης πίστευα ότι θα γινόταν επιστήμονας. Τέτοια μυαλά δεν τα βρίσκεις κάθε μέρα και πρέπει να αξιοποιούνται», λέει ένας από τους καθηγητές του.

«Αυτά που ξέραμε για τον Δημήτρη από τα μαθητικά του χρόνια είναι ότι είναι ένα λαμπρό μυαλό. ‘Πρώην υποδιευθυντής του σχολείου του είχε πει ότι αυτής της στόμφας μυαλά μπορούν να κυβερνήσουν μέχρι και την χώρα’», θυμάται η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Χολαργού.

Ο 22χρονος, που χωρίς να διστάσει καθόλου, προσπάθησε να βάλει φωτιά στα ρούχα του με κίνδυνο να καεί, προκειμένου να μην τον συλλάβουν οι αστυνομικοί στο Βελβεντό Κοζάνης, εντάχθηκε στον αντι��ξουσιαστικό χώρο μετά τα «Δεκεμβριανά» του 2008. Δέθηκε με τον 25χρονο «τοξοβόλο», ενώ ήταν ύποπτος για εμπρησμό στο κέντρο της Αθήνας κατά την περίοδο των διαδηλώσεων.

Επιπλέον, ήταν ανάμεσα στους υπόπτους για την αιματηρή συμπλοκή τον Μάιο του 2011 με «πρωταγωνιστή» τον Θ. Θεοφίλου, καθώς ο συνεργός του Θεοφίλου είχε διαφύγει με το περιπολικό της Αστυνομίας και έκτοτε δεν είχε εντοπιστεί…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top