Ελλάδα 2013: Έψαχνε μια εβδομάδα για εντατική και μόλις βρήκε η μαμά του πέθανε

Διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία

Ελλάδα 2013: Έψαχνε μια εβδομάδα για εντατική και μόλις βρήκε η μαμά του πέθανε

Τον εφιάλτη και τις ώρες αγωνίας που πέρασε για να σώσει τη μητέρα του, η οποία δυστυχώς έφυγε από τη ζωή, περιγράφει ο δημοσιογράφος Γιάννης Παντούλας.

«Θέλω μόνο να μη συμβεί αυτό σε άλλους» τονίζει.

Η μητέρα του μπήκε στο νοσοκομείο ως επείγον περιστατικό με οξύ γαστρεντερικό πρόβλημα και χειρουργήθηκε αμέσως. Εξαιτίας όμως επιπλοκών χρειαζόταν αναπνευστική υποστήριξη οπότε και οι γιατροί έκαναν έκκληση για να βρεθεί επειγόντως κρεβάτι στην εντατική.

«Μια εβδομάδα ψάχναμε με αγωνία ελπίζοντας να βρεθεί κρεβάτι εντατικής. Κάναμε αμέτρητα τηλεφωνήματα σε αρμόδιους και μη, απευθείας και μέσω φίλων. Αρχίσαμε την αναζήτηση από την Κυριακή. Μόλις εγχειρίστηκε η μάνα μου, το όνομα της προστέθηκε σε μια λίστα αναμονής 60 ασθενών που όλοι τους χρειάζονταν επειγόντως να μπουν σε ΜΕΘ» λέει ο Γιάννης Παντούλας.

«Μέχρι την Τετάρτη οι γιατροί με προειδοποίησαν ότι ο χρόνος τελειώνει εκτός εντατικής και μόνο αν βρεθεί κρεβάτι σε οποιοδήποτε νοσοκομείο ακόμα και εκτός Αθηνών η άρρωστη σώζεται» τονίζει ο δημοσιογράφος.

Το αίτημα του έφτασε για δεύτερη φορά στον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων υγείας του υπουργείου, ο οποίος πράγματι ανταποκρίθηκε και έδωσε προτεραιότητα στην μαμά του δημοσιογράφου.

Στο μεταξύ, είχε προηγηθεί καθυστέρηση τριών ημερών και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε. Το απόγευμα της Παρασκευής που τον ειδοποίησαν πως βρέθηκε κρεβάτι ήταν αργά, αφού μερικές ώρες νωρίτερα η μαμά του είχε φύγει από τη ζωή..

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top