ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: Το Facebook γίνεται «Big Brother» και μας παρακολουθεί

Νέα εφαρμογή που προκαλεί θύελλα αντιδράσεων

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: Το Facebook γίνεται «Big Brother» και μας παρακολουθεί
Μέχρι τώρα μεταξύ αστείου και σοβαρού λέγαμε πως το Facebook παρακολουθεί κάθε μας κίνηση. Τώρα σκοπεύει να το κάνει πράξη και να καταγράφει ότι κάνουμε!!

Ο επικεφαλής Mark Zuckerberg πρόσφατα είχε δηλώσει πως θα προχωρήσει σε νέες πρωτοποριακές εφαρμογές με σκοπό ουσιαστικά να ξεπεράσει τα αντίπαλα στρατόπεδα, Google και Apple.

Ποια είναι η νέα εφαρμογή που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε ολόκληρο τον κόσμο;;

Μια νέα εφαρμογή αλά Big Brother θα επιτρέπει στο χρήστη να εντοπίσει άμεσα διαδικτυακά τους φίλους του που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση!! Και όχι μόνο, αλλά θα καταγράφει δεδομένα ακόμα και αν δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Ήδη πάντως, όπως θα έχετε προσέξει κι εσείς ο «Μεγάλος αδερφός» καταγράφει τα δεδομένα GPS των χρηστών όταν αναρτούν φωτογραφίες στο προφίλ τους μέσω των κινητών τους τηλεφώνων.

Το «μυστικό» είναι πως και τυπικά χρειάζεται η συναίνεση του χρήστη για την καταγραφή της θέσης του όταν εγκαθιστά στο κινητό την εφαρμογή αυτή.

Να σημειώσουμε πως το Facebook θα κάνει συνδυασμό πληροφοριών, που μένετε, ποια είναι η θέση σας μέσω GPS και ποιους έχετε κάνει tag.. Κοινώς, χειρότερα κι από reality!!

Για να δούμε όμως, πόσοι θα εγκαταστήσουν τη συγκεκριμένη εφαρμογή στα κινητά τους;
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top