Γιατροί του Κόσμου: Αρνούμαστε να τρομάξουμε από την Χ.Α.

«Θα συνεχίσουμε το έργο μας»

«Αρνούμαστε να «τρομάξουμε»… Θα συνεχίσουμε το έργο μας». Αυτή είναι η απάντηση των Γιατρών του Κόσμου στην επίσκεψη των μελών της Χρ��σής Αυγής στα πολυιατρεία του Περάματος με σκοπό να «προειδοποιήσουν» τους γιατρούς να βοηθούν μόνο Έλληνες ασθενείς.

«Παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2013, στις 12μμ, τριάντα περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής (στα πλαίσια πιθανόν γενικότερης κινητοποίησης τους) διαδήλωσαν για λίγο έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα φωνάζοντας στοχευμένα, τα γνωστά ρατσιστικά συνθήματα μίσους.

Τα πολυιατρείο εκείνη την ώρα περιέθαλπε περισσότερους από 40 ασθενείς φτωχούς και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες.

Οι Γιατροί του Κόσμου θεωρούμε επιθετική και προκλητική κίνηση εκφοβισμού την ενέργεια της Χρυσής Αυγής που στρέφεται ευθέως κατά των ασθενών αλλά και των εθελοντών μας.

Οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης και την δέσμευσή τους στον όρκο του Ιπποκράτη, συνεχίζουν να περιθάλπουν ανθρώπους χωρίς διακρίσεις ανεξάρτητα από φυλή, φύλλο, θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Δηλώνουμε πως αρνούμαστε να τρομάξουμε και θα συνεχίσουμε αμετακίνητοι να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην υγεία, όπου υπάρχουν άνθρωποι.

Θεωρούμε - και για αυτό θα ενημερώσουμε και τις αρμόδιες αρχές- πως στο εξής για οτιδήποτε συμβεί στα Πολυιατρεία μας , την ηθική ευθύνη θα φέρει η Χρυσή Αυγή. Καλούμε τους Έλληνες που συμμερίζονται τις ίδιες αρχές αλληλεγγύης με εμάς να στηρίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top