Κρήτη: Δεν βρίσκουν ούτε... νονούς λόγω κρίσης

Βάζουν αγγελίες!!!

​Οι συνέπειες μιας οικονομικής κρίσης είναι απρόβλεπτες! Ποιος για παράδειγμα θα περίμενε ότι στην Κρήτη θα υπήρχε πρόβλημα σε ένα από τους πλέον ιερούς δεσμούς που αναπτύσσεται με την κουμπαριά όταν ο άλλος βαφτίζει το παιδί σου;

Ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της πείνας οι κρητικοί δεν είχαν πρόβλημα να βρουν ένα... νονό να βαφτίσει το παιδί τους. Και όταν αυτό γινόταν- αφού έδιναν τα χέρια- ο δεσμός ήταν ισόβιος και πιο ιερός από όλους! Στο όνομά του μάλιστα έφτιαχναν ακόμη και... εντάσεις, ως και βεντέτες!

Τώρα τα πράγματα όμως έχουν πάρει άσχημη τροπή. Πολλά ζευγάρια δεν βρίσκουν πια... νονούς και αυτό που κάποτε θα έμοιαζε για ανέκδοτο τώρα είναι μια σκληρή πραγματικότητα: δημοσιεύουν αγγελίες! Οι οποίες πληθαίνουν στις τοπικές εφημερίδες από ζευγάρια που ζητούν νονό ή νονά για να βαφτίσει το παιδί τους!

Φυσικά το ότι δεν βρίσκονται νονοί δεν είναι τυχαίο σήμερα. Έχει οικονομικές υποχρεώσεις: ο νονός αγοράζει το πακέτο με τα βαπτιστικά- λαμπάδα, λαδόπανα, ρουχαλάκια, παπουτσάκια, μαρτυρικά, σταυρό και πληρώνει για το μυστήριο την εκκλησία. Αλλά κυρίως έχει μια σταθερή και ισόβια υποχρέωση απέναντι στο βαφτιστήρι του που έχει να κάνει με συνεχή παρουσία, δώρα κλπ. και άρα χρήματα που σήμερα δεν υπάρχουν!

Το δυσάρεστο βέβαια είναι ότι η έλλειψη νονών υπάρχει σε όλη την Ελλάδα….

Όσοι λοιπόν θέλετε να γίνεται νονοί πάρτε … εφημερίδα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top