Συναγερμός για τη γρίπη-Στους 4 οι νεκροί!

Κορυφώνεται τις 2 επόμενες εβδομάδες-Τι πρέπει να προσέξουμε

Συναγερμός για τη γρίπη-Στους 4 οι νεκροί!

​Φουντώνει αργά και σταθερά η εποχική γρίπη που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο το τελευταίο καιρό και αναμένεται να κορυφωθεί τις 2 επόμενες εβδομάδες!

Ήδη από την αρχή του έτους 17 ασθενείς νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας με σοβαρές επιπλοκές, παρά το γεγονός ότι το 90% εξ αυτών είχε εμβολιαστεί με το εποχικό εμβόλιο!

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έχοντας προσβληθεί από την εποχική γρίπη από την αρχή της χρονιάς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για ηλικιωμένους οι οποίοι είχαν βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και άρα διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρές επιπλοκές.

Στις ομάδες υψηλού κινδύνου ανήκουν στη συντριπτική τους πλειονότητα και οι ασθενείς που καταλήγουν για νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή σε όσους ενηλίκους και παιδιά πάσχουν από χρόνιες ασθένειες (όπως π.χ. αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, μεταβολικά νοσήματα) και σε όσους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό, συμβουλεύοντάς τους να εμβολιαστούν παρόλο που έχει αρχίσει η εξάπλωση της γρίπης.

Η επιστροφή του Η1Ν1

Στο μεταξύ και σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το στέλεχος που ευθυνόταν για την πανδημία του 2009, γνωστό και ως Η1Ν1, κυριαρχεί και φέτος. Είναι ενδεικτικό ότι από τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ, οι 12 είχαν προσβληθεί από τον Η1Ν1. Επιπλέον, στη χώρα μας κυκλοφορεί και ο Α (Η3Ν2) ο οποίος είναι ιδιαίτερα επιθετικός στις ΗΠΑ, όμως οι ειδικ��ί του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι καθησυχαστικοί καθώς για τους Έλληνες αποτελεί έναν «παλιό γνωστό».


Καινούργιο εμβόλιο

Μια καινούργια τεχνική έρχεται να βοηθήσει εκείνους όσους ήθελαν να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης αλλά δεν μπορούσαν διότι είχαν αλλεργία στο αυγό. Πριν από 10 ημέρες, έγινε η παραγωγή εμβολίων που δεν περιέχουν αυγό. Μάλιστα δόθηκε και έγκριση στις ΗΠΑ να χορηγείται!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top