Ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά: Αναχώρησαν τα πρώτα πλοία

Έσπασε η απεργία αλλά δεν παραδίδουν τα όπλα οι ναυεργάτες

Ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά: Αναχώρησαν τα πρώτα πλοία

Πρώτη ανάρτηση: 6/2/2013 - 07.30

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης ναυτεργατών καθώς μπορεί η απεργία να έσπασε μετά την απόφαση της πρώτης να διατάξει επίταξη ωστόσο οι ναυτεργάτες δεν καταθέτουν τα όπλα! Η κατάσταση, πάντως αυτή τη στιγμή έχει ομαλοποιηθεί και τα πλοία αναχωρούν το ένα μετά το άλλο κανονικά.

Εικόνες... Μετρό στον Πειραιά

Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θύμισε… Μετρό λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα όταν και παρατάχθηκαν σε θέσεις μάχης τα ΜΑΤ τις πύλες Ε1 και Ε2 για την εφαρμογή της επίταξης από τις 6 τα ξημερώματα.

Λίγο μετά τις 6 έφθασαν τα πρώτα τρία πλοία στις δύο πύλες Ε1 και Ε2 και άρχισαν να φορτώνουν, ενώ σιγά-σιγά μετακινήθηκαν όλα τα πλοία στις δύο αυτές πύλες στις οποίες έχουν πρόσβαση μόνο όσοι ναυτεργάτες και ναυτικοί έχουν χαρτί επίταξης. Πρώτο αναχώρησε από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας το Blue Star 2 για Κυκλάδες, ενώ λίγο αργότερα αναχώρησαν και άλλα τρία πλοία της Blue Star (Πάρος, Νάξος, Ιθάκη). Όπως έγινε γνωστό, θα φύγουν όλα τα πλοία αλλά με καθυστέρηση.

Οι απεργοί της ΠΝΟ, από την άλλη, παραμένουν στις θέσ��ις τους στην πύλη Ε3 χωρίς ωστόσο να έχουν σημειωθεί επεισόδια ή συλλήψεις μέχρι στιγμής. Νωρίτερα, προέβησαν στην καταγγελία ότι ο δύο κάβους πλοίων τους έλυσε ο κεντρικός λιμενάρχης, ο οποίος -σύμφωνα με τους ίδιους- στις διαμαρτυρίες τους απάντησε ότι έχει τις συγκεκριμένες εντολές και τις εκτελεί.

Οi ναυτικοί συνδικαλιστές τονίζουν ότι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο λιμάνι στις 10 με συμμετοχή και της ΓΣΕΕ και πορεία στο υπουργείο Ναυτιλίας και σημειώνουν ότι ομόφωνα αποφάσισαν νέα απεργία για τις 20 Φεβρουαρίου, ημερομηνία που έχει προαναγγείλει απεργία και η ΓΣΕΕ. Παράλληλα, προειδοποίησαν για νέες κινητοποιήσεις όταν κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργού Ναυτιλίας κ. Μουσουρούλη, παρά το γεγονός ότι είναι επιστρατευμένοι.

Μουσουρούλης: Έπρεπε να δοθεί λύση μετά από 6 ημέρες απεργίας

«Η ακτοπλοΐα δεν είναι εθνική οδός να παρακάμψεις το δρόμο. Αν κλείσεις τις διόδους, το νησί θα μείνει χωρίς τρόφιμα, χωρίς καύσιμα, κλπ.» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Μουσουρούλης υπογράμμισε ότι έπρεπε να δοθεί λύση μετά από 6 ημέρες απεργίας και τόνισε χαρακτηριστικά πως έγιναν αρκετές προσπάθειες για να δοθεί λύση: «Κάναμε προσπάθειες να βρεθούν λύσεις. Έγιναν αρκετές συναντήσεις και όπου μπορούσαμε να δώσουμε λύσεις, δώσαμε»

Ο ίδιος, δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει και οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η πόρτα του γραφείου παραμένει ανοικτή για να συνεχιστεί ο διάλογος και να βρεθεί λύση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top