Ξάνθη: Εξάρθρωσαν 5μελή σπείρα ανηλίκων!

Είχαν ρημάξει την περιοχή

Ξάνθη: Εξάρθρωσαν 5μελή σπείρα ανηλίκων!

Η Αστυνομία ήταν για καιρό στα ίχνη της σπείρας που ευθύνεται για διαρρήξεις ΙΧ, κλοπές σε σπίτια αλλά και την επίθεση για την αρπαγή τσάντας, στο Αμοιρίδειο.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν το πρωί της Κυριακής, στην Ξάνθη, δύο νεαροί, ηλικίας 17 και 15 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα, σε άλλους τρεις συνεργούς τους, ηλικίας 19, 18 και 16 ετών.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ανήλικους, διότι μαζί με τους άλλους τρεις δράστες, οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν και αναζητούνται, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, διέρρηξαν τέσσερα αυτοκίνητα, στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας φθορές σε αυτά, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, τρία ράδιο CD, ένα μπουφάν και ένα ζευγάρι γυαλιά.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι, οι πέντε δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 9-1-2013 έως και 29-1-2013 διέρρηξαν άλλα δέκα οχήματα στην πόλη της Ξάνθης, προκαλώντας σε αυτά φθορές και αφαιρώντας μεταξύ άλλων από το εσωτερικό τους:

Τέσσερα ράδιο CD

Το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ

Δύο τσάντες

Ένα κινητό τηλέφωνο

Δύο δοχεία λάδι

Διάφορα έγγραφα

Επίσης προέκυψε ότι οι πέντε δράστες διέπραξαν και τα εξής:

Την 5-1-2013 το πρωί, ασκώντας σωματική βία, άρπαξαν την τσάντα 52χρονης, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, κλειδιά και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Την 19-1-2013 το μεσημέρι, αφού αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι διαμερίσματος, αφαίρεσαν ένα σκυλί.

Την 1-2-2013 αφαίρεσαν από την πόλη της Κομοτηνής, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε στην Ξάνθη, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι και οι πέντε δράστες έχουν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ σε βάρος του 17χρονου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Ξάνθης, για υπόθεση ληστείας, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και σω��ατικών βλαβών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top