Συνεργασία Χρυσής Αυγής με νεοναζί Γερμανίας «βλέπει» το Spiegel

Tι αναφέρει σε δημοσίευμά του

Συνεργασία Χρυσής Αυγής με νεοναζί  Γερμανίας «βλέπει» το Spiegel
Δεσμούς της Χρυσής Αυγής με τις νεοναζιστικές ομάδες της Γερμανίας, και ιδιαίτερα εκείνες της Βαυαρίας, αποκαλύπτει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των «Ελλήνων εθνικιστών» με τους Γερμανούς νεοναζί ομοϊδεάτες τους στη Βαυαρία έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια και πλέον οι Αρχές του γερμανικού κρατιδίου και οι υπηρεσίες πληροφοριών δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συναντήσεις των δύο πλευρών.

Μάλιστα, όπως τονίζει το εν λόγω δημοσίευμα, προσφάτως η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε στη Νυρεμβέργη και συνέδριο, παρότι οργανώσεις των ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία επίσημα έχουν καλέσει όλους τους Ελληνες που ζουν στη χώρα να γυρίσουν την πλάτη στις προσπάθειες των νεοναζί να προωθήσουν «τη βία, τη μισαλλοδοξία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό».

Εκπρόσωπος του βαυαρικού σκέλους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος ανέφερε στο περιοδικό ότι η Χρυσή Αυγή διαθέτει διεθνές δίκτυο επαφών που συντηρούνται μέσω αμοιβαίων επισκέψεων και συμμετοχής σε εκδηλώσεις της ακρο-δεξιάς σε όλη την Ευρώπη. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top